Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Řidiči v Hradci Králové zcela vymění uniformy

HRADEC KRÁLOVÉ - Řidiči trolejbusů a autobusů MHD i zájezdové dopravy, směnoví dispečeři a kontroloři přepravy Dopravního podniku města Hradce Králové se budou letos oblékat ve zcela novém střihu, designu a materiálech.

Prioritou podniku je nejen reprezentativní vzhled, ale i pohodlnost oblečení a uniformy jsou také velmi důležitou součástí identifikace zaměstnanců...


Zaměstnanci obdrží zbrusu nové uniformy (únor 2021, DPMHK/Archiv)

Dopravní podnik města Hradce Králové přestrojí všechny své zaměstnance. Stejnokroje obléká 250 zaměstnanců a zaměstnankyň, převážně řidičů a řidiček MHD a přestrojení zaměstnanců bude probíhat postupně během první poloviny roku 2021. Nové uniformy, které mají celkem jedenáct oděvních součástí, nahradí stávající, které už jsou vzhledově i materiálově nevyhovující. Snahou dopravního podniku je nejen, aby zaměstnanci vypadali reprezentativně, ale hlavně, aby se ve stejnokroji cítili dobře a pohodlně a rádi jej nosili.

"Za nové uniformy dopravní podnik zaplatí celkově 3,4 miliony korun," potvrdil tiskový mluvčí Dopravního podniku města Hradce Králové František Meduna. K dispozici budou dlouhé kalhoty, sukně, košile s krátkým i dlouhým rukávem, svetry pletené, vesty, softshellové a zimní bundy, ale i dámské saka či šátky, kravaty a čepice kšiltovky. V rámci první etapy již přestrojení proběhlo, další etapa proběhne přibližně v průběhu jarních měsíců.


Nové uniformy předcházely náročnému testování (únor 2021, DPMHK/Archiv)

Stejnokrojové součástky byly testovány ve zkušebním provozu řidiči MHD, kdy Dopravní podnik města Hradce Králové již vloni vybral třináct řidičů a řidiček, kteří byli od samého počátku součástí́ pracovní skupiny vedení společnosti, které se novými stejnokroji zabývala. Na přelomu října a listopadu 2020 probíhalo pak zkoušení a odběry měr. Veškeré poznatky a připomínky k novým uniformám, k jejich vzhledu, barevnému řešení, střihu, materiálovému složení atd. byly pečlivě zaznamenány, vyhodnoceny a následně použity při rozhodování o konečné podobě uniforem.

Vybraným dodavatelem je společnost ILLA & Partners z Prahy, která vyhrála poptávkové řízení a nahradila původního dodavatele, společnost Xena Bohemia. "Chceme, aby se naši řidiči cítili dobře, i proto, že jejich pohoda je významnou složkou všech opatření podporujících bezpečnost městské hromadné dopravy," doplnil Zdeněk Abraham, předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové. 


Přestrojení dopravce vyjde na 3,4 miliony korun (únor 2021, DPMHK/Archiv)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!