Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Hořice mají nový terminál za 13 milionů korun

HOŘICE - Východočeské Hořice se mohou pochlubit novým autobusovým nádražím. Výstavba nové odbavovací haly vyšla na 13 milionů korun, díky dotacím Evropské unie a státního rozpočtu město zaplatilo pouze 1,3 milionu korun.

Autobusové nádraží se navíc dočkalo nového kamerového systému, díky kterému bylo hned v prvních dnech zjištěno poškození laviček...


Pohled na podvečerní autobusové nádraží v Hořicích (14. září 2020, MÚ Hořice)

Budova s typickým pískovcovým obložením, kterému dominuje znak města a velkým světelným nápisem Hořice, má vstupní halu s čekárnou, toaletami a informačními panely. Venkovní prostor doplňuje pak úložna na kola. Součástí projektu byla i výstavba chodníku od křižovatky s Havlíčkovou ulicí a prostranství před budovou, které doplnila lavička a výsadba červeného javoru. Budova je pro veřejnost otevřená denně od 7.00 do 20.00 hodin, informační kancelář v budově autobusového nádraží provozuje dopravní společnost BusLine.

Realizace celé modernizace autobusového nádraží započala získáním dotace v roce 2018 z Integrovaného regionálního operačního programu. První přípravné práce na projektu s názvem Modernizace přestupního terminálu v Hořicích však začaly již v červenci 2016. Autorem architektonického návrhu je Martin Pour, autor technické projektové dokumentace Aleš Petřík a projekt revitalizace odjezdových terminálů a dopravního řešení zpracovala firma Highway Desing Hradec Králové.


Moderní světlý interiér čekárny autobusového nádraží (14. září 2020, MÚ Hořice)

Celkový rozpočet projektu činil 13 milionů korun. Z prostředků Evropské unie získaly Hořice dotaci ve výši 11 milionů korun, dalších 650 tisíc přispěl stát ze svého rozpočtu. Město Hořice tak z vlastních zdrojů doplatilo spoluúčast ve výši zhruba 1,3 milionu korun. Nejnákladnější byla nová odbavovací hala, která stála 10,5 milionů korun, 2,5 milionu pak stála revitalizace nástupišť včetně zásahů do silničního tělesa.

Prostor autobusového nádraží je od začátku monitorován kamerovým systémem, což se hned v prvních dnech vyplatilo. "Hned první den po otevření terminálu došlo k poškození nových laviček nápisy lihovým fixem. Po vyhodnocení záběrů z dohledového kamerového systému se podařilo zjistit osobu pachatele přestupkového jednání," uvedl vrchní komisař Městské policie Hořice Stanislav Nosek.


Čekárna je otevřena denně od 7.00 do 20.00 hodin (14. září 2020, MÚ Hořice)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!