Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V hradecké MHD se loni zvedl počet cestujících

HRADEC KRÁLOVÉ - Nárůst v počtu přepravených cestujících eviduje Dopravní podnik města Hradce Králové. Za sedmnáct let, kdy se počítání cestujících provádí, se svezlo více cestujících jen v letech 2005 a 2007.

Nárůst o přibližně milion cestujících je zapříčiněn především masivní obnovou vozového parku i výrazným zvýšením kvality cestování...


Moderní vozový park i rozšíření sítě přilákaly nové cestující (4. února 2019, Filip Vlček).

Za celý rok 2019 přepravily autobusy, elektrobusy a trolejbusy hradecké městské hromadné dopravy celkem přes 38 milionů cestujících, což znamenalo oproti roku 2018 navýšení o více než 970 tisíc osob, tedy o 2,6%. "Jde současně o nejvyšší počet za posledních dvanáct let. Navíc od roku 2002, kdy jsou k dispozici oficiální statistická data, bylo více cestujících pouze v letech 2005 o půl milionu více, a v roce 2007 o zhruba 200 tisíc cestujících více," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí dopravního podniku František Meduna.

Znamená to současně, že poslední dvě velká zkvalitnění vozového parku hradecké městské hromadné dopravy v letech 2018 a 2019 znamenala tedy další zvýšení kvality, bezpečnosti, atraktivity, spolehlivosti a ekologičnosti cestování MHD v Hradci Králové a vyšší zájem cestující veřejnosti o služby DP. V uplynulých letech došlo k dodání dvaceti nových elektrobusů SOR NS 12 Electric, devíti parciálních trolejbusů s pomocným bateriovým pohonem SOR TNB 12 a třinácti dieselových autobusů Iveco Urbanway.


Cestujících se svezlo o milion více, než předloni (4. února 2019, Filip Vlček).

Důvodů, proč má hradecká městská hromadná doprava rok od roku více příznivců, je více. "Vedle již vzpomínané obměny vozového parku, která vedla k dalšímu celkovému zlepšení kvality cestování v městské dopravě, jde také o kvalitní servis poskytovaný cestujícím, jako například možnost internetového dobíjení Městské karty, či systém umožňující cestujícím kupovat každý den v roce v průběhu 24 hodin, jak jízdenky pro jednotlivou jízdu, tak i veškerý sortiment předplatného časového jízdného prostřednictvím chytrého telefonu Hop On," dodal Meduna.

Mezi dalšími novinkami, které přitáhly cestující do trolejbusů a autobusů, je také placení jízdného pomocí bezkontaktní platební karty v trolejbusech, USB nabíječky v elektrobusech i to, že všechny spoje jsou zajišťovány nízkopodlažními vozidly. Prvotní výsledky Průzkumu spokojenosti s kvalitou služeb poskytovaných MHD v Hradci Králové, který proběhl od 4. do 15. listopadu 2019, naznačují i zvýšení celkové spokojenosti se službami dopravního podniku. 


Obnova vozového parku přitáhla do MHD více lidí (4. února 2019, Filip Vlček).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!