Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Královéhradecký kraj již uzavřel nové smlouvy

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ - Poté, co dal Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve věci výběru nových autobusových dopravců za pravdu kraji, ten okamžitě uzavřel smlouvy s novými dopravci.

Celkem bude dopravu v celkem osmi oblastech obsluhovat pětice dopravních firem s 248 autobusy starých v průměru 6 let...


Pracovní schůzka před uzavřením smluv (16. ledna 2020, KÚ Královéhradeckého kraje)

Královéhradecký kraj uzavřel smlouvy s autobusovými dopravci, kteří budou v letech 2021 až 2031 zajišťovat linkovou dopravu v osmi oblastech regionu. Radní schválili dokumenty pro dokončení veřejné soutěže v celkové hodnotě 7,7 miliardy korun. Jedná se o dosud největší zakázku kraje v jeho dvacetileté historii. Dopravci museli ještě před uzavřením smluv předložit záruční listinu k bankovním zárukám za řádné plnění a také podepsat smlouvu s provozovatelem dopravního systému IDS Iredo. Všichni zúčastnění dopravci tyto podmínky splnili.

"Po třinácti měsících jsme dokončili zásadní soutěž pro celý Královéhradecký kraj a jeho obyvatele. Děkuji všem zainteresovaným, zejména pracovníkům krajského odboru dopravy, kteří mají na tomto úspěchu obrovský podíl a odvedli skvělou práci. Jsem rád, že mohu všem cestujícím oznámit, že nové smlouvy s dopravci jsou podepsány a začnou platit od března 2021," shrnul první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství.


Připravené smlouvy k podpisu (16. ledna 2020, KÚ Královéhradeckého kraje)

V Královéhradeckém kraji budou od jara 2021 jezdit autobusy pěti společností v osmi oblastech. Náchodsko zajistí i nadále CDS Náchod, Broumovsko pak zajistí skupina CDS Náchod a P-Transport. Na Královédvorsku, Hradecku a Jičínsku bude jezdit Busline KHK a Novoměstsko, Rychnovsko a Trutnovsko pak zajistí firmy Transdev Morava a Audis Bus. "V rámci nových smluv očekáváme i zvýšení komfortu pro cestující. Počítáme s navýšením počtu bezbariérových vozidel vybavených klimatizací, wifi připojením a informačními prvky pro usnadnění orientace během jízdy. Celkem bude dopravu v kraji obsluhovat 248 autobusů starých v průměru 6 let," doplnil Červíček.

Královéhradecký kraj vypsal veřejnou zakázku rozdělenou na osm oblastí v říjnu 2019. Do konce termínu kraj obdržel celkem 31 nabídek, odpověděl na zhruba sedm desítek dotazů a vypořádal 15 námitek. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže řešil v souvislosti s touto soutěží devět správních řízení a deset rozkladů soutěže. Ročně v Královéhradeckém kraji autobusy najezdí v průměru 19 milionů kilometrů.


Náměstek Martin Červíček u připravených smluv (16. ledna 2020, KÚ Královéhradeckého kraje)

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!