Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Cestujících v Hradci přibývá, řidičů je dostatek

HRADEC KRÁLOVÉ - Letos přepravila hradecká městská doprava daleko více pasažérů než vloni, a to ještě není konec roku. Zároveň dopravní podnik města stabilizoval svůj nevlídný personální stav řidičů trolejbusů a autobusů.

V období od ledna 2019 se hradeckými vozy svezlo 27,3 milionů cestujících, což je oproti loňskému roku o 1,1 milionu více...


Celá hradecká MHD je nízkopodlažní (4. února 2019, František Živnůstka).

Je snahou města i Dopravního podniku města Hradce Králové neustále zlepšovat kvalitu cestování MHD. "Vylepšeny byly například autobusy, deset nových jich dopravní podnik obdržel během tohoto roku, a ještě deset dalších jich bude dodáno v průběhu příštího roku. Vozy jsou plně klimatizované a nabízejí USB nabíječky," řekla náměstkyně primátora Věra Pourová. Jde o dvanáctimetrové nízkopodlažní autobusy Iveco Urbanway s kapacitou 28 sedících a 78 stojících pasažérů. Oproti předešlým vozidlům mají tyto jiné uspořádání sedaček před prostředními dveřmi, aby mohli cestující lépe procházet vozem a také výstup je snadnější.

Autobusy jsou připraveny i na wifi

"Cestující jistě ocení i možnost dobít si telefon nebo tablet přímo ve voze díky USB portům na nabíjení. Rovněž v budoucnosti chceme zprovoznit i wifi připojení," řekl ředitel Dopravního podniku města Hradce Králové Zdeněk Abraham. V příštím roce by měl stejný typ autobusu rozšířit flotilu o dalších deset nových vozů. "Pět by mohlo být dodáno v první polovině roku. Rádi bychom, aby vozy byly vybaveny kamerovým systémem," dodal.


Autobusy už nejsou jedinou trakcí v sídlišti Pod Strání (4. února 2019, František Živnůstka).

Zvyšování kvality cestování se pak odráží v počtu přepravených cestujících. Ve třetím čtvrtletí letošního roku přepravily autobusy, elektrobusy a trolejbusy hradecké MHD 14,9 milionu cestujících, což znamená navýšení o 5,7%. V celkovém srovnání oproti období od začátku letošního roku pak městská hromadná doprava v Hradci Králové přepravila 27,3 milionu pasažérů, což znamená oproti shodnému období za loňský rok nárůst o 4,4 % cestujících. "Pasažéři mají například možnost internetového dobíjení městské karty, platbu bezkontaktní platební kartou v trolejbusech a standardem je také nízkopodlažnost, která není stále ještě v České republice pravidlem," dodala Pourová.

Konečně je už i dostatek řidičů

Na podzim tohoto roku se navíc podařilo stabilizovat počet řidičů. "Konečně letos na podzim můžeme říct, že jsme na pozitivních číslech, ale pořád nabíráme nové, jelikož máme deset procent řidičů v důchodovém věku," pochlubil se ředitel dopravního podniku Zdeněk Abraham s tím, že podmínky pro přijetí nejsou nijak výrazně limitovány. Dopravce zaměstnance hledá také v zahraničí. "A snažíme se vyhýbat genderovému rozdělení pracovních míst a dát příležitost opravdu každému," uzavřel Abraham.


Parciální trolejbusy zavedly trolejbusy i do míst bez trolejí (4. února 2019, František Živnůstka).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!