Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ceny jízdného se v IREDO od prosince změní

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ - Královéhradecký a Pardubický kraj upravily Tarif Iredo, který platí pro autobusy a vlaky ve východních Čechách. Jedná se o první změnu od roku 2013. Má kompenzovat nárůst ceny dopravního výkonu a inflaci.

Pro cestujícího to bude ale pouze nepatrné zvýšení ceny jízdného, v praxi jej cestující buď téměř nepozná a nebo půjde o koruny...


Od poloviny prosince se zvedne cena jízdného (27. června 2018, MÚ Broumov).

"Cenu dopravního výkonu ovlivnilo hlavně výrazné zvýšení nákladů například na mzdy řidičů. Ke změnám tarifů nedochází jen u nás, stejné kroky musely učinit i okolní kraje. Ceny jízdného v Tarifu Iredo se také více přiblíží ceníku Českých drah, které jej každoročně upravují podle výše inflace," říkají shodně první náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství a náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš odpovědný za dopravu a dopravní obslužnost.

Jednoduché jízdné placené v hotovosti se v průměru zvýší o 8,2 procenta. Pro téměř 90 procent cestujících se ale cena zvýší maximálně o dvě koruny. U prvního pásma, tedy nejlevnějších jízdenek, se totiž nezmění vůbec a cena obyčejného jízdného tak zůstává na 10 korunách. V několika dalších pásmech činí zvýšení od 1 do 2 korun. K největšímu zvýšení ceny v absolutní částce dojde u cen od 100 korun více, kdy cena vzroste vždy o 10 korun.


Jízdné se zvedne přibližně o 8,3 procenta (4. února 2019, František Živnůstka).

Platba bezkontaktní čipovou kartou Iredo se bude nově řídit pevně stanovenými cenami oproti dosavadní slevě 5 procent z jízdného. Sleva bude ve výši 2 až 8 korun. U vícedenního jízdného mají změny zvýhodnit pravidelné cestující. Základem pro jeho výpočet tak bude místo jednoduchého obyčejného jízdného placeného v hotovosti jednoduché obyčejné jízdné placené bezkontaktní čipovou kartou Iredo.

Navíc úprava způsobu výpočtu přinese ve většině případů zlevnění vícedenních jízdenek. Například obyčejné sedmidenní jízdné na nejkratší vzdálenost bude nově stát 64 korun oproti dosavadním 80 korunám. "Děti, studenti a senioři zaplatí za sedmidenní jízdenku v prvním pásmu 16 korun oproti dosavadním 20 korunám," doplnil pak informace o slevách Martin Červíček. Nový tarif začne platit 15. prosince.


Jde o první navýšení jízdného od roku 2013 (4. února 2019, František Živnůstka).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!