Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Královéhradecký kraj už hledá nové dopravce

KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ - Krajští radní schválili tendr na výběr autobusových dopravců na území celého kraje od roku 2020 do roku 2030. Hodnota tendru může dosáhnout 7,7 miliardy korun za deset let.

Veřejná linková doprava je v současnosti na území Královéhradeckého kraje zajišťována celkem dvanácti smluvními dopravci...


Nové smlouvy by měly zkvalitnit dopravu v kraji (27. června 2018, MÚ Broumov).

"Vysoutěžení této zakázky se připravovalo již v roce 2015. Původně měla pokrývat desetileté období od ledna roku 2017. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ale v roce 2016 pozastavil předběžným opatřením pokračování v tendru v hodnotě okolo 5,5 miliardy korun a v roce 2018 jej s definitivní platností zrušil," vysvětlil první náměstek hejtmana Martin Červíček odpovědný za oblast dopravy a silničního hospodářství. 

Aktuálně vyhlašovaná veřejná zakázka řeší poskytování veřejných služeb v autobusové dopravě na území celého Královéhradeckého kraje od třetí celostátní změny jízdních řádů v roce 2020 do dne předcházejícího třetí celostátní změně jízdních řádů v roce 2030. Pokud by z jakéhokoliv důvodu nemohl být tento termín splněn, bude zahájení realizace posunuto k nejbližší celostátní změně jízdních řádů. Nejzazším přípustným termínem pro uzavření smluv je 31. srpna 2021.

Kraj věří ve zkvalitnění služeb, bude i wifi

"Od nových smluv s dopravci si slibujeme především zkvalitnění poskytovaných služeb tak, abychom mohli k využívání veřejné dopravy přesvědčit větší část veřejnosti. Součástí zadávacích podmínek jsou mimo jiné požadavky na maximální stáří autobusů, minimální počet nízkopodlažních vozidel, jejich vnitřní teplotu a čistotu, lepší informační servis ve vozech i na zastávkách, připojení k wi-fi v autobuse nebo požadavky na odbavení cestujících i pomocí bankovních karet," uvádí náměstek krajského hejtmana Martin Červíček.


Moderní autobusy, wifi i nízkopodlažnost bude důležitá (27. června 2018, MÚ Broumov).

Vzhledem k svému rozsahu je zakázka rozdělena do osmi dílčích částí, jimiž jsou Broumovsko, Náchodsko, Novoměstsko, Rychnovsko, Trutnovsko, Královédvorsko, Hradecko a Jičínsko. Zajištění autobusové dopravy má pochopitelně přesah i na území sousedních krajů, a to Pardubického, Libereckého a Středočeského.

Nejvýše přípustná cena zakázky je 7,716 miliardy korun bez DPH při maximálním navýšení výkonu o 20 procent, tedy při 22 milionech kilometrů. V průběhu platnosti uzavřené smlouvy je totiž možné zvýšit či snížit rozsah výkonu v každé dílčí části zakázky až o 20 procent. Referenční rozsah dopravního výkonu je stanoven na 18,4 milionů kilometrů. Součet maximální výše nabídkových cen v jednotlivých částech je pro jeden rok 677,2 milionu korun bez DPH. Zakázka počítá s nasazením 248 autobusů.

O vítězi rozhodne poměr kvality a ceny

"Předpokládáme, že po odečtení odhadovaných výnosů z jízdného může dosáhnout výše úhrady z krajského rozpočtu rozmezí 436 až 466 milionů korun bez daně za jeden kalendářní rok. Jde o odhady pro případ, že nabídka dopravců v jednotlivých částech veřejné zakázky se bude blížit maximální možné výši. Skutečné náklady a dopad na krajský rozpočet budeme znát po vysoutěžení," dodává náměstek Martin Červíček. Nabídky je možné podávat do 16. ledna příštího roku. Hodnoceny budou podle ekonomické výhodnosti, tedy poměru kvality a ceny.


Kraj zároveň chce na zakázce ušetřit (27. června 2018, MÚ Broumov).

Královéhradecký kraj teď

zdroj: http://webcam.hkfree.org/

zdroj: http://portal.chmi.cz/

Počasí Hradec Králové - Slunečno.cz

Redakce Hradec Králové:

208 kralovehradecky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- kralovehradecky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!