Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Jihlavská MHD se propojí s krajskou dopravou

KRAJ VYSOČINA - Již od ledna by cestujícím měla při přestupu mezi jihlavskou MHD a krajským autobusem či vlakem stačit jedna jízdenka. Jednotliví dopravci by totiž měli začít vzájemně uznávat jízdenky.

Z pohledu kraje jde o důležitý krok v procesu další integrace městské dopravy, z pohledu cestujícího jde o zvýšení přestupního komfortu a zavedení nové služby...


S jednou jízdenkou bude možné cestovat i mimo MHD (21. srpna 2020, František Živnůstka)

"Do Jihlavy dojíždí za prací i do škol veřejnou dopravou tisíce lidí denně. V rámci platné integrace budou moci cestující z regionálních spojů bez nutnosti nákupu dalšího jízdního dokladu využít i jihlavskou MHD. Doba platnosti jízdenky je vždy vyznačena na zakoupeném VDV dokladu," informoval Martin Hyský, zastupitel Kraje Vysočina odpovědný za rozvojové projekty Kraje Vysočina. Stejně tak bude možné využít i týdenní jízdenku kdykoliv do půlnoci posledního dne platnosti v rámci povolené cesty. Cestovat v rámci jihlavské městské dopravy bude možné i se síťovou 24 hodinovou jízdenkou, a to kdykoliv do konce času vyznačeného na jízdence bez zónového omezení. 

Cestující s jihlavskou jízdenkou městské dopravy může použít autobusové i vlakové spoje Veřejné dopravy Vysočiny pro přepravu v rámci oblasti MHD Jihlava. Tato oblast bude vymezena sedmi zónami. Kontrola jízdenky probíhá vždy u řidiče nebo průvodčího na spojích Veřejné dopravy Vysočiny. Rámcovou smlouvu o spolupráci při zajišťování a rozvoji Veřejné dopravy Vysočiny mezi krajem a Jihlavou bude začátkem listopadu schvalovat krajské zastupitelstvo. Jakmile smlouvu schválí jihlavští zastupitelé, dostane dopravní novinka představující výhody pro cestující zelenou.


Jihlavská MHD se zapojí do krajské dopravy (21. srpna 2020, František Živnůstka)

Celá síť jihlavské městské dopravy bude rozdělena do sedmi zón zahrnující nejen samotnou Jihlavu, ale i okolní obce, kam linky MHD zajíždí. "Připojení jihlavské MHD k integrované Veřejné dopravě Vysočiny nepředpokládá žádné změny v trasách MHD, žádné změny číslování městských linek," ubezpečila pak Marie Beňová z tiskového oddělení Krajské úřadu kraje Vysočina. Dalším městem, které má nakročeno se svou městskou dopravou k plné integraci do systému Veřejné dopravy Vysočiny, je Třebíč.

Zapojení regionálních měst do jednotného systému Veřejné dopravy Vysočiny bude v budoucnu generovat větší zájem cestujících. Kraj Vysočina přispěje na provoz regionálních autobusů a vlaků zhruba částkou 1,3 miliardy korun. Jde o peníze, které pokryjí prokazatelnou ztrátu dopravců, kteří pro Kraj Vysočina dopravu v režimu veřejné služby zajišťují. Pohledem cestujících jde o sumu, kterou za ně kraj při využívání regionální veřejné dopravy doplácí.


Brzy se do krajské dopravy připojí i Třebíč (17. prosince 2015, Vlčoun/František Živnůstka)

Vysočina teď

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

zdroj: http://www.jihlava-city.cz/

Počasí Jihlava - Slunečno.cz

Redakce Jihlava:

210 vysocina
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- vysocina@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!