Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Karlovarském kraji začíná sezona cyklobusů

KARLOVARKSÝ KRAJ - Od poloviny května mohou lidé na Karlovarsku a turisté, kteří přijedou do Karlovarského kraje, opět využívat při svých výletech na kolech oblíbené cyklobusy. Letos vyjedou už podvaadvacáté.

Jezdit budou o víkendech a státních svátcích od 18. května až do 29. září na šesti základních trasách. Jejich provoz zajištuje dopravce AKV bus...


Ilustrační foto (nedatováno, AKV bus)

"Provoz oblíbených cyklobusů zahajujeme v sobotu a věříme, že i letos bude úspěšný a cyklobusy využijí i noví návštěvníci Karlovarského kraje, kteří místo dovolené v zahraničí využijí krásné prostředí a přírodu našeho regionu s množstvím značených cyklotras a cyklostezek. Cyklobusy budou jezdit jako každoročně na barevně označených linkách obsluhujících většinu území Karlovarského kraje. Na všech vedených trasách však přepravujeme i turisty a ostatní cestující," sdělil výkonný ředitel AKV bus Zdeněk Suchan.

Jednotlivé cyklotrasy jsou rozděleny do šesti základních barevných linek. Cyklisté tak mohou využívat trasu červenou do Krušných hor na lince Cheb - Karlovy Vary - Boží Dar - Klínovec, kdy autobus vyveze pasažéry až na Klínovec, modrou mezi Střelou a Vladařem, oranžovou Chebskem a Vogtlandskem do přírodního parku Přebuz, žlutou Porolavím k Blatenskému příkopu a azurovou Lázeňskou. Zelená a oranžová linka jezdí pouze na objednávku. 

Stáhněte si...
- Mapu cyklobusových linek v Karlovarském kraji si stáhněte zde.
  (zdroj: AKV bus)


Ilustrační foto (nedatováno, AKV bus)

Kromě víkendových cyklobusů jezdí na vybraných pravidelných linkách i autobusy vybavené cyklovleky nebo speciálními cyklonosiči umístěnými na zádi autobusu. Na rozdíl od cyklobusů však jezdí tyto speciální autobusy i v pracovních dnech. Přepravu jízdních kol na pravidelných linkách mohou lidé využít například v oblasti Vejprtska. Na cyklobusy je možné zakoupit si i speciální Cyklokartu. Za 699 korun nabízí neomezený počet jízd pro jednu osobu všemi cyklobusy v systému CykloEgrensis po celou dobu jejich provozu. Je přenosná, každý den ji může využít jiná osoba.

Obliba cyklobusů v Karlovarském kraji rok od roku roste. I díky cyklobusům se daří do Karlovarského kraje lákat stále více turistů ze všech koutů republiky, kteří si mohou užít nádherných cyklistických tras na atraktivní místech a v nedotčené přírodě. Ucelený systém cyklodopravy v Karlovarském kraji a oblasti Euregia Egrensis provozuje autobusový dopravce AKV bus a finančně ho podporuje i Karlovarský kraj, několik měst a další partneři. Letos proběhne již úctyhodná 22. sezóna. Poprvé vyjely cyklobusy v systému nazvaném CykloEgrensis v roce 2003. Za tu dobu si získaly oblibu nejen u zdatných cyklistů, ale i u rodin s dětmi nebo turistů, kteří objevují krásy Karlovarského kraje.


Ilustrační foto (nedatováno, AKV bus)

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!