Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Karlovarský DP od ledna zajistí dopravu v kraji

KARLOVY VARY - Již od ledna příštího roku má dopravu v Karlovarském kraji zajišťovat Dopravní podnik Karlovy Vary. Informovali o tom zástupci kraje i dopravního podniku koncem června s tím, že nyní probíhá finalizace smluv...

Dopravní podnik zároveň spustil náborovou kampaň, která má přilákat zhruba 150 nových řidičů a dalších 10 zaměstnanců do administrativních pozic...


Tisková konference při představení nových autobusů (26. června 2023, DPKV)

Tisková konference proběhla 26. června. Takzvaná Vertikální spolupráce, která se nyní smluvně finalizuje, byla vybrána jako jediné řešené varianty pro zajištění krajské veřejné linkové dopravy v režimu základní dopravní obslužnosti pro okres Cheb, Sokolov a část okresu Karlovy Vary od 1. ledna příštího roku. Ve hře byly tři varianty a jako nejlepší se nakonec ukázala právě vertikální spolupráce, mezi Karlovarským krajem, městem Karlovy Vary a DPKV. "Karlovy Vary jsou totiž jako jediné město v kraji stoprocentními vlastníky dopravní společnosti," vysvětlil krajský radní pro dopravu Jan Bureš.

Jde tak o unikátní spolupráci mezi Karlovarským krajem, Statutárním městem Karlovy Vary a Dopravním podnikem Karlovy Vary, který bude zajišťovat provoz meziměstských linek na celém území Karlovarského kraje. První náměstek primátorky Tomáš Trtek předpokládá, že nový způsob zajištění meziměstské dopravy přinese zjednodušení a zkvalitnění celého systému. "Uvědomujeme vážnost a důležitost správného nastavení dopravní obslužnosti pro celý kraj a věřím, že do budoucna se potvrdí, že je tato cesta správná," uvedl. 

Dopravu zajistí autobusy Rošero a SOR

Na tiskové konferenci byly vůbec poprvé představeny nové nízkoemisní autobusy Rošero a SOR na pohon CNG, které právě od 1. ledna 2024 plně nahradí starší vozový park, který je dnes jednotlivými dopravci provozován. Tyto autobusy bude za Karlovarský kraje přebírat Dopravní podnik Karlovy Vary v následujícím období, a to nejdéle do 15. listopadu. 


Karlovarský DP zajistí dopravu v kraji (23. března 2019, Vlčoun/František Živnůstka)

Dopravní podnik Karlovy Vary ohlásil zároveň spuštění masivní náborové kampaně pro nové zaměstnance krajské dopravy a deklaroval udržet maximální zaměstnanost pro všechny stávající pracovníky v dopravě. Kromě tradičních inzerátů v sekci Kariéra ale nijak nábor nových zaměstnanců na svých webových stránkách nepropaguje. "Pro dopravní podnik je toto nová výzva a předpokládáme, že budeme do našich řad přijímat řádově 150 řidičů a cca 10 nových pozic do administrativy, abychom doplnili stávající tým. Věřím, že se společně s kolegy s projektem Vertikální spolupráce ukáže, jak kvalitní a silné zázemí dopravní podnik má, a že dohoda s městem Karlovy Vary a Karlovarským krajem byla tou správnou cestou," doplnil místopředseda představenstva dopravního podniku Lukáš Siřínek.

Dopravní podnik Karlovy Vary je zárukou solidního a finančně stabilního zaměstnavatele. "Naším hlavním cílem je vytvořit kolegům silné a kvalitní zázemí. Dlouhodobě získáváme ocenění na medailových příčkách jako zaměstnavatel regionu do 500 zaměstnanců. Věřím, že záruka jistoty a serióznosti v kombinaci s úplně novým vozovým parkem, přesvědčí mnoho řidičů profesionálů, aby spolu s námi rozjeli novou krajskou dopravu ve standardech 21. století," uzavřel pak uzavřel předseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary Jiří Vaněček.


Pro zajištění dopravy v kraji se hledá 150 řidičů (23. března 2019, Vlčoun/František Živnůstka)

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!