Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Karlovarský kraj nakoupí ekologické autobusy

KARLOVARSKÝ KRAJ - Cestující budou ve veřejné dopravě už brzy jezdit moderními ekologickými CNG autobusy. Kraj totiž uspěl se všemi projekty v rámci žádosti o dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Celková suma získaných dotací činí téměř 560 milionů korun. Kromě komfortní možnosti přepravy to prospěje i kvalitě životního prostředí...


V současnosti dopravu zajišťuje ČSAD Karlovy Vary (13. července 2019, František Živnůstka)

Celkem kraj pořídí 150 autobusů ve dvou velkostech, což umožní kompletní výměnu vozidel v celém regionu. "Jsem nesmírně rád, že se práce na projektu, na kterém jsme pracovali více než 2,5 roku, vyplatila a dotáhli jsme ji do úspěšného konce. Už v roce 2017 jsme přehodnotili původní záměr kraje vyhlásit velký tendr na provozovatele regionální autobusové dopravy rozdělený do čtyř částí," řekl náměstek karlovarského hejtmana Martin Hurajčík. Kraj chce totiž i nadále spolupracovat s malými a středními podniky, které autobusovou dopravu pro kraj provozují, místo toho, aby zanikly a lidé přišli o práci.

"Deklarovali jsme tento záměr jak usnesením Rady kraje, tak v Evropském věstníku. Myšlenku na vlastní autobusy jsem měl v hlavě už od začátku, ale podmínky to příliš neumožňovaly. Začal tedy kolotoč vyjednávání s ministerstvy, Úřadem na ochranu hospodářské soutěže a také s Evropskou komisí. Nakonec jsme dosáhli schválení výjimky Evropskou komisí pro náš kraj a zároveň i pro všechny ostatní regiony," dodal Hurajčík.


Nově bude provozovatel autobusů kraj (13. července 2019, František Živnůstka)

Původní výzva v rámci Integrovaného regionálního operačního programu obsahovala podmínku, že žadatel o dotaci musí být zároveň provozovatel autobusů. „To bylo pro náš kraj velmi složité a nevhodné. Díky výjimce od Evropské komise jsme nakonec dosáhli toho, že kraj získá do vlastnictví nové moderní, ekologické, nízkopodlažní, bezbariérové, klimatizované autobusy s moderním odbavovacím a informačním systémem na CNG pohon," řekl Hurajčík.

Krajský úřad Karlovarského kraje následně vypíše výběrové řízení na dodavatele autobusů a také na provozovatele ve třech oblastech kraje. "Ve čtvrté oblasti jsme připraveni jednat o smlouvě s malými a středními podniky tak, jak jsme deklarovali," uzavřel náměstek Martin Hurajčík s tím, že za poslední dva roky jde o další velký dopravní projekt v Karlovarském kraji a jeden z největších projektů veřejné dopravy v historii regionu vůbec.


Veřejnou dopravu v Karlovarském kraji čekají změny (13. července 2019, František Živnůstka)

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!