Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Sokolovskou MHD od ledna zajišťuje Ligneta

SOKOLOV - Již téměř měsíc je městská doprava v Sokolově zajišťovaná novým dopravcem. Desetiletou zakázku získala společnost Ligneta Autobusy, která zdejší provoz zajišťuje celkem jedenácti nízkopodlažními autobusy MAN.

Jízdní řády ani ceny se nezměnily, cestující dál za jízdenku zaplatí 20 korun hotově nebo 12 korun při platbě bankovní kartou...


Jeden z nových autobusů po dodání (21. prosince 2018, Ligneta Autobusy).

S příchodem nového roku v Sokolově došlo ke změně dopravce zajišťujícího městskou hromadnou dopravu. Dosavadní Autobusy Karlovy Vary tady vystřídala společnost Ligneta Autobusy, která zvítězila ve výběrovém řízení. To v loňském roce sice napadl neúspěšný uchazeč, i přesto byla následně smlouva v červenci uzavřena. Právě pro pozdější podepsání smlouvy se cestující museli v prvních dnech vozit staršími autobusy.

Ačkoli se společnost Ligneta Autobusy zavázala, že v provozu nebude používat vozidla starší 62 měsíců, pro provoz městské dopravy v Sokolově pořídila jedenáct zbrusu nových autobusů Man Lion's City. Vozy jsou plně nízkopodlažní vybavená klimatizací. Jsou opatřeny vnějšími a vitřními elektronickými panely zobrazující informace o čísle, trase a konečné zastávce linky a nechybí ani akustický systém hlášení zastávek.

Změnil se jen dopravce, trasy zůstaly beze změn

S nástupem nového dopravce se ale nic nezměnilo. Trasy linek včetně jízdních řádů a ceníku zůstaly stejné. Cestující tak dál za jízdenku zaplatí 20 korun hotově nebo 12 korun bankovní kartou, děti a důchodci platí pouze polovinu. V nabídce je také celodenní jízdenka, kterou lze dokonce objednat SMS zprávou, a stojí 30 korun. 


Moderní interiér nových autobusů MAN (21. prosince 2018, Ligneta Autobusy).

Jízdu novými autobusy si osobně vyzkoušela starostka Sokolova Renata Oulehlová, kterou doprovodili místostarostové Karel Jakobec a Jan Picka. "S jízdou jsem byla naprosto spokojená. Autobusy jsou krásné, pohodlné a moderní, takže není co vytknout," nechala se slyšet starostka. Kolegové si cestu rovněž pochvalovali, všichni pak vyzkoušeli i výhodnější nákup jízdenky platební kartou. "Dnes má platební kartu často i leckterý student, a tak pokud nemá čipovou kartu, může každý cestující za jízdné výrazně ušetřit," dodal Karel Jakobec.

Městská doprava v Sokolově je zajištěna osmi linkami označenými číselnou řadou 1 až 7 a číslem 33 a zajišťuje obslužnost také přilehlých obcí, jako jsou Březová, Lomnice, Citice, Těšovice, Svatava a Dolní Rychnova. Sokolovská radnice za zajištěné městské hromadné dopravy zaplatí společnosti Ligneta Autobusy přes 30 milionů korun ročně, příjem z jízdného půjde do rozpočtu města.

Stáhněte si...
- Orientačí schema městské dopravy v Sokolově si stáhněte zde.
  (zdroj: Městský úřad Sokolov).


Také řidič má k dispozici komfortní prostor (21. prosince 2018, Ligneta Autobusy).

Karlovarský kraj teď

zdroj: http://www.cheb.cz/

zdroj: https://www.chmi.cz/

Počasí Karlovy Vary - Slunečno.cz

Redakce Karlovy Vary:

205 karlovarsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- karlovarsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!