Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP obmění desítky panelů a pořídí nové sčítače

BRNO - Nové informační panely zobrazující nejbližší spoje hodlá na dvacítku zastávek doplnit Dopravní podnik města Brna. A na dalších téměř třiceti pak proběhne výměna starších panelů za modernější. 

Lépe se bude dopravnímu podniku provádět i přepravní průzkum, protože hodlá pořídit nové senzory ke sčítání cestujících do všech 746 vozů...


Původní informační panely na některých zastávkách (4. března 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik města Brna na 19 zastávek přidá informační panely pro cestující. Na 28 dalších zastávkách vymění staré panely za nové. Celkem půjde o nových 84 panelů. Cestující tak budou na více místech a lépe informováni o příjezdech spojů a mimořádných událostech v dopravě. Dopravní podnik již vypsal výběrové řízení na dodání panelů. Instalace informačních panelů, napojení a související stavební práce včetně přípojek proběhne v závislosti na výběru dodavatele od června do listopadu tohoto roku. Zcela nově dopravní podnik nainstaluje infopanely například na zastávky Klusáčkova, Körnerova, Grohova, Náměstí Míru nebo Tábor, výměny starších panelů za nové se pak dočkají zastávky Pisárky, Podlesí, Krásného, Rakovecká nebo Čertova rokle.

Tam, kde dopravní podnik zřídí panely zcela nově, bude nutné zahrnout i výkopové práce na přípojkách, montážní práce pro nosné konstrukce a kabelové přívody. "Naší dlouhodobou strategií je postupně osazovat významné a frekventované zastávky a poskytnout tak všem cestujícím aktuální informace o dopravní situaci v MHD. Primárně zobrazují odjezdy spojů z příslušné zastávky a informace o mimořádných událostech a plánovaných změnách v dopravě. Navíc je nově budeme moci využít pro přímou komunikaci dispečerů směrem k cestujícím na zastávce. Tato možnost je operativní, rychlá a efektivní," řekl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna. 


Nově osazované panely na Hlavním nádraží (4. března 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Novinkou bude také efektivnější počítání cestujících ve vozech. Společně s výběrovým řízením na nové informační panely totiž vypsal také výběrové řízení na dodání systému, kterým osadí 3032 dveří všech 746 provozovaných vozidel městské hromadné dopravy. Dosud dopravní podnik eviduje počty cestujících pomocí sčítání ve 116 vozidlech, kde je již tento systém zastaralý. "Abychom mohli systém hromadné dopravy optimalizovat a přizpůsobovat reálné poptávce cestujících, potřebujeme mít detailní přehled o potřebách obyvatel Brna a jeho návštěvníků. Systém automatického sčítání cestujících je spolehlivým prostředkem, jak tyto cíle naplnit," doplnil Havránek.

Díky tomuto systému dopravní podnik získá přesné informace o pohybu cestujících na linkách a vytížení spojů. Lépe tak bude moci krátkodobě i dlouhodobě organizovat dopravu. "Systém bychom chtěli do budoucna implementovat do řídícího informačního systému, aby dispečeři mohli v reálném čase lépe organizovat dopravu při mimořádných událostech jako jsou větší dopravní omezení nebo kulturní a sportovní akce, kdy posilujeme dopravu. Plné vozy by například nechali jet v celé trase, prázdné by mohli ukončit dříve a poslat je tam, kde jsou potřeba více," vysvětlil dopravní ředitel Jan Seitl.


Vozy budou vybaveny novými senzory ke sčítání (4. března 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!