Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V létě opravují trať do Bystrce a napojí Pisárky

BRNO - Městskou dopravu v Brně o prázdninách čeká řada výluk. Největším letním projektem dopravního podniku je modernizace tramvajové trati do Bystrce. Skončí v říjnu, městské dopravy se dotkne jen o prázdninách.

Prodlouženého víkendu pak dopravní podnik využije k výluce kvůli dokončování napojení kolejiště vozovny a nové tramvajové smyčky v Pisárkách...


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Dopravní podnik města Brna na konci června zahájil práce na modernizaci tramvajové trati v ulici Obvodová, a to od zastávky Zoologická zahrada po smyčku Rakovecká. Opravu trati z roku 1983 vyžaduje její zhoršený technický stav. "Modernizace dvoukolejného úseku dlouhého 1330 metrů bude spočívat ve výměně kolejového svršku, zřízení nového trolejového vedení a další protihlukové stěny. Také budou upraveny zastávky Zoologická zahrada a Přístaviště na bezbariérové," uvedl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna. Náklady na modernizaci činí 143 miliónů korun, brněnský dopravní podnik je pokryje z evropských fondů, konkrétně z Operačního programu Doprava.

Hlavní část projektu proběhne v červenci a srpnu. Tramvajová linka číslo 1 jezdí z Řečkovic jen do zastávky Vozovna Komín, linka číslo 3 končí úvraťově v zastávce Kamenolom. Tramvajové linka číslo 10 pak končí v zastávce Vozovna Komín. Autobusová linka 52 je v provozu pouze v úseku Mendlovo náměstí - Žebětín, v Žebětíně s okružním průjezdem přes smyčky Ríšova a Bartolomějská a zpět směr Mendlovo náměstí, linka číslo 54 zajistí primárně náhradní dopravu za tramvaje a bude vedena v trase Vozovna Komín - Svratecká - Kamenolom - ZOO - Přístaviště - Rakovecká - Ečerova - Kamechy, vybrané spoje pojedou přes Křivánkovo náměstí až na Bartolomějskou.


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Z tramvajové dopravy bude omezen provoz na několik dnů také v Lipové ulici, a to kvůli pokračující rekonstrukci kolejiště vozovny Pisárky a napojování nově budované smyčky v zastávce Lipová. Od středy 3. července pravděpodobně do neděle 7. července bude provoz tramvají v úseku Pisárky - Výstaviště-hlavní vstup veden obousměrně po traťové koleji směr Bystrc. Tramvajová linka 1 nebude po dobu tohoto omezení obsluhovat zastávky Lipová a Výstaviště-vstup G2 ve směru do centra. "Cestující mohou využít linky 25, 26, 37, a 52 obsluhující zastávku Lipová v přeložené poloze," doplnila tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. 

Mezi další, vcelku méně rozsáhlé výluky, pak patří například uzavírka části ulice Sokolovy a rekonstrukce kruhového objezdu Sokolova × Kšírova, kdy do 12. července jezdí autobusy linek 49, 50, E50 a N94 pouze ve směru z Komárova do Horních Heršpic odklonem ulicemi Hněvkovského a Sokolovou. V tomto směru tak vynechají zastávku Kšírova. V závislosti na postupu prací v jednotlivých etapách pak budou navíc linky 49 a N94 v oblasti Horních Heršpic odkláněny buď obousměrně nebo jednosměrně okolními ulicemi. A z důvodu rekonstrukce povrchu komunikace mezi zastávkami Stará dálnice a Štouračova dojde od 8. července 2024 do září k omezení provozu v této oblasti a pravděpodobně k dočasnému zrušení zastávky Štouračova pro linky 50 a E50 ve směru do Komárova.


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!