Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnští řidiči mohou znovu poslouchat rádio

BRNO - Dopravní podnik města Brna opět umožní svým řidičům MHD, aby během jízdy poslouchali hudbu či mluvené slovo. I nadále se podnik ale bude zabývat analýzou vlivu poslechu hudby na bezpečnost řízení.

Poslech hudby vedení brněnského dopravního podniku zakázalo 23. května především kvůli stížnostem cestujících nebo zvyšujícímu se počtu nehod...


Řidiči brněnské MHD budou moci poslouchat rádio (15. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

"Naší snahou jakožto zodpovědného dopravce je zajistit bezpečnost v brněnské městské hromadné dopravě. Současně chceme snížit nehodovost a tím i výši škod, které na nás vlivem těchto kolizí dopadají. Jsme zaskočeni a svým způsobem zklamáni, jak velkou vlnu zájmu veřejnosti, médií, některých politiků a zaměstnanců toto interní opatření vyvolalo. Dlouhodobě zkvalitňujeme péči o naše zaměstnance," uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. 

Doplnil, že jde o každoroční navyšování mezd, motivační odměny, mimořádné odměny, možnost využití psychologické péče, masáží či fyzioterapie a mnoho dalšího. "Každopádně ale vždy musí být zachována bezpečnost přepravy našich cestujících," dodal Havránek. Zkušenosti z ostatních dopravních podniků ani studie, které se věnují vlivu poslechu hudby na řízení nejsou jednoznačné. Nevyplývá z nich přímá souvislost se zvýšenou nehodovostí, ale ani nevylučují vliv hlasité hudby nebo některých hudebních žánrů na fyziologické funkce řidiče.


V druhé polovině května do přitom DP zakázal (15. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

„Z tohoto důvodu se chceme aktivně zapojit do studie Centra dopravního výzkumu, která by více objasnila vliv hudby či mluveného slova na bezpečnost řízení. Do doby, než studie přinese jasné výsledky, umožníme našim řidičům poslech hudby a mluveného slova, který ale nesmí svou hlasitostí obtěžovat cestující,“ řekl Havránek. Na tomto postupu se vedení Dopravního podniku dohodlo s předsedy odborových organizací na pondělním společném jednání.

K omezení poslechu hudby a mluveného slova přistoupilo vedení Dopravního podniku města Brna dne 23. května 2024 z několika důvodů. Mezi nimi byl zvyšující se počet nehod zaviněných řidiči, zvýšený počet stížností ze strany cestujících na chování řidičů, ale i na hlasitý poslech rádií. Na omezení se snesla vlna kritiky a odbory dokonce v médiích uváděly, že opatření s nimi vůbec konzultováno nebylo. Následně dopravní podnik zákaz zmírnil na to, že rádio, hudbu či mluvené slovo je možné poslouchat o přestávkách na konečných zastávkách.


Nadále pak bude DP posuzovat vliv poslechu na řízení (15. června 2024, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!