Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Brně vyjedou historické vozy, otevřou Slatinu

BRNO - Brno bude v sobotu 15. a v neděli 16. června lákadlem pro dopravní nadšence, uskuteční se tady totiž Dopravní nostalgie. Dopravní podnik města Brna zve zájemce i na den otevřených dveří vozovny ve Slatině.

Jihomoravská metropole se tak zaplní historickými tramvajemi, trolejbusy i autobusy, v centru se ukáže i koňka nebo nejnovější parciální trolejbusy...


Ilustrační foto (22. srpna 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Zatímco na 17. srpna brněnský dopravní podnik připravuje oslavy 155 let městské dopravy, již v polovině června se uskuteční jiné neméně zajímavé dopravní akce. Tradiční Dopravní nostalgie se uskuteční v sobotu 15. června v dopoledních hodinách na náměstí Svobody a v Brandlově ulici, kde budou vystavena historická vozidla MHD. Tyto vozy budou následně převážet cestující na zvláštních linkách. Tramvaje a autobusy pojedou z náměstí Svobody, trolejbusy pak ze zastávky Česká.

Dopravní podnik města Brna opět představí svou retro flotilu tramvají, autobusů a trolejbusů. Návštěvníci se můžou těšit například na tramvaj 107 s vlečným vozem, tramvaj 4MT 134 s vlečným vozem, tramvaj T2, tramvaj K2, autobus Karosa ŠM11, autobus Škoda 706 RTO nebo trolejbus 15Tr. Nebudou chybět ani historická vozidla ze sbírek Technického muzea v Brně, jako například parní tramvaj Caroline nebo oblíbený vůz, který reprezentuje období koňské dráhy.


Ilustrační foto (22. srpna 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

"Trasy autobusů a trolejbusů povedou do areálu vozovny ve Slatině, která bude mimořádně zpřístupněna v rámci dne otevřených dveří, a to od 12 do 17 hodin. Návštěvníci si budou moci prohlédnout nejen vozovnu, ale i technické zázemí autobusových dílen," přiblížil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Součástí programu budou i ukázky techniky a program pro děti.

Tramvaje do Slatiny přijet nemohou, takže bude cesta návštěvníků do Slatiny zpestřena přestupem na navazující retro autobusy v zastávce Životského. Koňka pak bude kroužit kolem centra města. Na náměstí Svobody pak po oba dny dopravní podnik představí jeden z parciálních trolejbusů a elektrobus nově zařazený do služby Seniorbus. V neděli budou historické tramvaje jezdit na zvláštní lince na Mendlovo náměstí. Souhrnný jízdní řád a ceny jízdného na jednotlivé linky zájemci najdou na webových stránkách dopravního podniku.


Ilustrační foto (22. srpna 2020, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!