Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Párty šalina i Šalina Café jsou stále hitem Brna

BRNO - Firemní večírek, oslava narozenin nebo například svatba. K těmto a dalším příležitostem si nově mohou zájemci pronajmout speciálně upravenou Party Šalinu nebo historický vůz Šalina Café.

Dopravní podnik města Brna k těmto účelům nabízí jak modernější verzi v podobě tramvaje K2R, tak i starší v podobě historického vozu 4MT...


Párty šalina v novém kabátě (2024, DPMB)

"Dříve známá Šalina Pub se vrací, ale ve zcela novém konceptu. Jako Party Šalinu ji nyní sami pronajímáme veřejnosti jako originální místo pro oslavy, firemní akce, svatby, rozlučky se svobodou a další příležitosti. Tramvaj má zvenku i uvnitř zcela nový design a vybavení. Za stejným účelem je možné si objednat i Šalina Café – historickou tramvaj typu 4MT z roku 1954. Náročnou opravou a doplněním vybavení jsme vyslyšeli poptávku veřejnosti o možnost využití pro tyto účely," vysvětlil Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Tramvaj je vybavená výčepem, lednicí, mikrovlnnou troubou, kávovarem, audiovizuálním systémem se třemi obrazovkami a reproduktory, toaletou s umyvadlem, stolky, židlemi. Kapacita vozu je 50 osob. Základní cena služby je 4500 korun za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím. Zájemci mají několik možností - od pronájmu samotného vozu, přes možnost dodání obsluhy až po doporučení zaškolené cateringové agentury. Party Šalinu je možné objednávat na webu party.dpmb.cz. Tramvaj typu K2R začala jezdit jako Šalina Pub v roce 2013. Od té doby se vystřídalo více různých konceptů provozu včetně organizace například kvízových večerů.


Interiér tramvaje je laděn do párty stylu (2024, DPMB)

Ve výbavě tramvaje je lednice, kávovar, audiovizuální systém s reproduktory, čalouněná sedadla a stolky. Kapacita vozu je 30 osob. Základní cena služby je 5000 korun za hodinu jízdy s řidičem a průvodčím, který hostům rád uvaří kávu. Přesto mají zájemci i možnost objednání obsluhy případně využití zaškolené cateringové agentury. Tramvaj typu 4MT sloužila v Ústředních dílnách Dopravního podniku města Brna jako posunovací vůz. Po její náhradě novějším vozidlem jí zaměstnanci dílen přestavěli v salónní vůz a začalo se jí říkat kavárenská. Zájemci si ji takto od roku 1995 mohli pronajmout k soukromým jízdám a byla k vidění na akcích dopravního podniku. Nyní prošla obnovou znovu a od loňského roku slouží opět k pronájmům.

"Pronájmem vozů - ať už moderních nebo historických - rozšiřujeme služby pro naše zákazníky a zprostředkováváme jim tak mimořádné zážitky. Věříme, že je to další cesta, jak prohlubovat vztahy s veřejností, propagovat naši činnost a městskou hromadnou dopravu obecně," dodal Havránek. Dopravní podnik města Brna ke zvláštním jízdám pronajímá i ostatní retro a historické voz, oblíbené jsou i soukromé plavby lodí na objednávku, jen loni se jich uskutečnilo 183.


Milovníkům historie pak slouží starší Šalina Café (2024, DPMB)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!