Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravní nostalgie v Brně: Vyjedou retrovozy

BRNO - Milovníci dopravy by si měli zapsat datum 15. června. Brněnský DP totiž opět uspořádá přehlídku historických vozidel v centru Brna, zájemcům se ale v odpoledních hodinách otevře také slatinská vozovna. 

Ačkoliv podrobnosti dopravní podnik teprve připravuje, již je jisté, že to opět bude vymazlená akce slibující mnoho zajímavého...


Ilustrační foto (15. června 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní nostalgie Ignis Brunensis po roce opět nabídne přehlídku historických a retro vozů v centru Brna i projížďky pro veřejnost. V sobotu 15. června zároveň Dopravní podnik města Brna uspořádá den otevřených dveří ve vozově Slatina. Sobotní dopoledne 15. června bude na náměstí Svobody a v Brandlově ulici patřit opět výstavě historických vozidel městské hromadné dopravy. Po jejím skončení vyrazí na speciální linky, na kterých budou vozit zájemce z řad veřejnosti. Tramvaje a autobusy pojedou z náměstí Svobody, trolejbusy ze zastávky Česká.

DPMB pak bude mít opět příležitost představit retro tramvaje, autobusy i trolejbus. Dopravní fandové se můžou těšit na tramvaj 107 dřevák s vlečným vozem, tramvaj 4MT 134 s vlečným vozem, tramvaj T2, tramvaj K2, autobus Karosa ŠM11, autobus Škoda 706 RTO nebo trolejbus 15Tr. Svými exponáty se do akce opět zapojí i Technického muzeum v Brně, ze své sbírky zde představí například parní tramvaj Caroline nebo oblíbenou koněspřežnou tramvaj.


Ilustrační foto (15. června 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

"Trasy autobusových a trolejbusových linek z větší části povedou k vozovně Slatina, kde se u příležitosti 155 let MHD v Brně a 75 let trolejbusové dopravy uskuteční den otevřených dveří," doplnila pak tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Návštěvníci si zde budou moci od 12.00 do 17.00 hodin prohlédnout celé zázemí, vyslechnout si komentované prohlídky, prohlédnout ukázky vozového parku trolejbusů a autobusů a nudit se nebudou ani děti, pro které je připravený bohatý program. Všechny informace včetně jízdních řádů a cen jízdného budou zveřejněny před začátkem akce na webu dopravního podniku.

V loňském roce pak Brno hostilo ještě jednu unikátní dopravní akci, a sice Šotodays. O jeho pořádání zatím organizátoři mlčí. Nicméně po velkém ohlasu se dá předpokládat, že se stejná akce uskuteční i v letošním roce. Otázkou ovšem zůstává, zda opět v Brně, a nebo akci bude hostit jiný dopravní podnik. Informační portál Vlčoun.cz se proto nyní zeptal i na tuto akci. 


Ilustrační foto (15. června 2019, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!