Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Kunštátu postaví nový terminál za 60 milionů

KUNŠTÁT - Obyvatelé jihomoravského Kunštátu se koncem letošního roku dočkají nového autobusového terminálu. Cestujícím bude sloužit nový autobusový přístřešek, veřejné toalety či moderní informační systém.

Městu se podařilo získat finanční prostředky, a proto výstavba začne již v květnu. Celkové náklady na výstavbu se odhadují ve výši přes 60 milionů...


Podoba budoucího terminálu v Kunštátu (vizualizace, Město Kunštát)

Dostatek finančních prostředků a dohoda s Ředitelstvím silnic a dálnic umožnila kunštátské radnici po letech plánování zahájit výstavbu nového autobusového nádraží. "Od poloviny května je v plánu začít se samotnou výstavbou terminálu a rekonstrukcí prostranství kolem kostela. V rámci výstavby terminálu vznikne nová komunikace, chodníky, autobusový přístřešek, veřejné WC, nový plot, veřejné osvětlení a dále bude zřízeno parkoviště," uvedl na webových stránkách města jeho místostarosta Vladimír Tenora s tím, že výstavba terminálu je rozdělena do etap o celkové délce zhruba 6 měsíců.

Ke stavbě terminálu se ve druhé etapě připojí Ředitelství silnic a dálnic s akcí „I/19 Kunštát, křižovatka“. Jedná se o rekonstrukci stávající křižovatky silnic I/19 a III/3652, která je v současném stavu zcela nevyhovující a riziková z pohledu rozhledových úhlů a dávání přednosti v jízdě. Úprava křižovatky vyvolá nutnou rekonstrukci vozovek a zajistí samotné připojení terminálu na silnici I/19. Bude zrušeno stávající veřejné osvětlení, elektrické vedení nízkého napětí, vodovod, kanalizace a bude vybudováno nové. Dále proběhne výstavba nového chodníku pod kostelem, od náměstí ke škole a úprava sjezdů od dotčených domů.


Podoba budoucího terminálu v Kunštátu (vizualizace, Město Kunštát)

Po dobu výstavby jednotlivých etap budou zajištěny provizorní pěší trasy. Provoz na silnici bude umožněn v jednom jízdním pruhu při řízeném provozu. Výstavba terminálu a rekonstrukce křižovatky přinese zvýšení bezpečnosti silničního provozu přes náměstí, zajistí vyšší bezpečnost chodců a zpřehlední autobusovou dopravu. Celkové náklady přesáhnou 60 milionů korun. Na investici se bude finančně podílet Evropský fond pro regionální rozvoj, Jihomoravský kraj, Ředitelství silnic a dálnic a město Kunštát," uzavřel místostarosta Tenora. 

Těsně před začátkem rekonstrukce křižovatky pod kostelem proběhne ještě rekonstrukce kanalizace od náměstí ČSČK přes náměstí Krále Jiřího až po radnici. Bohužel kamerové zkoušky v daném úseku odhalily defekty a částečně zborcené potrubí. Kolem kostela Svatého Stanislava bude vybudována nová opěrná zeď. Zeď je navržena částečně jako odstupňovaná a bude sloužit i pro možnost posezení a zatraktivnění celé oblasti. A na závěr dojde i k revitalizaci zelených ploch včetně výsadby nových stromů a trvalkových záhonů. "Pro cestující je super, že už nebudou muset zastávky hledat, což uleví i našim řidičům," podotkl pak dispečer ČSAD Ústí nad Orlicí Martin Korec.


Podoba budoucího terminálu v Kunštátu (vizualizace, Město Kunštát)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!