Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno hodlá opravit dvě tratě a dokončit smyčku

BRNO - Také v příštím roce bude pokračovat postupná dopravní infrastruktury v Brně. Dopravní podnik v koordinaci s dalšími městskými institucemi plánuje realizaci nebo dokončení tří velkých projektů.

Kromě dvou modernizací tramvajové tratě příští rok slibuje také dokončení výstavby vratné smyčky v Pisárkách nebo prací na Tomkově náměstí...


Brněnské tramvaje čekají i příští rok výluky (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Od června do září se plánuje celková modernizace tramvajové trati při ulici Obvodová mezi zastávkami ZOO po Rakoveckou. Investice bude spočívat především v kompletní výměně kolejí a sanaci podloží. Díky použití moderních odhlučňovacích prvků dojde ke snížení hlučnosti z tramvajové dopravy. Po modernizaci trati a trolejového vedení budou moci tramvaje tímto úsekem projíždět rychlostí až 70 kilometrů za hodinu, čímž dojde ke zkrácení dojezdových časů. Modernizace trati obnáší také stavební úpravy zastávek Zoologická zahrada a Přístaviště tak, aby splňovaly podmínky pro bezbariérový přístup.

Stavbu Dopravní dodnik města Brna koordinuje se společností Brněnské vodárny a kanalizace, která v plánované výluce provede rekonstrukci vodovodního řadu na tramvajovém mostě přes řeku Svratku. Na dotčených zastávkách MHD zároveň Technické sítě Brno provedou výměnu veřejného osvětlení. Práce proběhnou od června do září, samotná výluka tramvají pak zasáhne během letních měsíců. "Náklady budou přibližně 130 miliónů korun bez, předpokládáme využití dotace z Operačního programu doprava," dodala tisková mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková. 


Dokončena bude ale i výstavba smyčky v Pisárkách (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Z důvodu špatného technického stavu kolejí pak dělníci opraví také tramvajovou trať v Kounicově ulici mezi Nerudovou a Šumavskou. Ve špatném stavu je nejen tramvajová trať, tak i panelové krytí, po kterém při odbočování jezdí osobní vozy. V rámci opravy Dopravní podnik města Brna použije standardní odhlučňovací prvky jako jsou pryžové bokovnice a antivibrační rohože, což bude mít vliv na snížení hlučnosti z dopravy. Během prací v květnu a červnu by měl být zajištěn jednokolejný provoz. Stavbu i tady dopravní podnik koordinuje se společností Brněnské vodárny a kanalizace, která během plánované výluky trati provede opravu části kanalizační stoky. Společnost Brněnské komunikace souběžně opraví povrchy na jízdních pruzích přiléhajících k tramvajové trati. 

V příští roce pak Dopravní podnik města Brna dokončí stavbu vratné tramvajové smyčky v oblasti zastávky Lipová. "Součástí stavby je i kompletní vybudování nového kolejového rozvětvení ve vozovně Pisárky a úprava zpevněných ploch pro odstavování tramvají," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. Tato technicky a organizačně složitá stavba probíhá za plného provozu vozovny. V příštím roce bude tato investice a zakončení stát přibližně 370 milionů korun. V jarních měsících se dá předpokládat také obnovení tramvajové dopravy po nové trati přes stavbu VMO Tomkovo náměstí – Rokytova do Obřan.

Čtěte také...
Kolejovou harfu v Pisárkách napojí v listopadu (vydáno 13. listopadu 2023)
Výstavba smyčky v Pisárkách je v polovině (vydáno 22: září 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


A tramvaje se vrátí přes Tomkovo náměstí do Obřan (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!