Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Škodovka předala další trolejbus 32Tr pro Brno

BRNO - Dopravní podnik města Brna pokračuje s obnovou vozového parku trolejbusů. Na veletrhu Czechbus tak byl oficiálně převzat další parciální trolejbus 32Tr, který posílí flotilu parciálních trolejbusů v jihomoravské metropoli. 

/CZECHBUS 2023/ Díky této dodávce bude možné nahradit zhruba dvacet let staré trolejbusy 21Tr, které tak brzy definitivně dojezdí...


Nový trolejbus 32Tr pro Brno (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Dopravní podnik města Brna si od společnosti Škoda Group v rámci tiskové konference na veletrhu Czechbus 2023, která se uskutečnila v minulém týdnu v úterý, slavnostně převzal další nový parciální trolejbus Škoda 32Tr. Brno se může pochlubit nejrozvinutější trolejbusovou sítí v České republice. Stávající vozový park, skládající se z více než 140 trolejbusů Škoda, ho staví do čela v zavádění progresivních a ekologických řešení veřejné dopravy. Nákup vozidel typu Škoda 32Tr je tak přirozeným pokračováním tohoto trendu.

"Brno zaujímá v historii i přítomnosti Škodovky zvláštní místo, neboť je největším provozovatelem našich trolejbusů v České republice. Jsme rádi, že můžeme v tomto odkazu pokračovat i prostřednictvím nejnovějšího přírůstku do brněnské flotily. Dopravci, kteří chtějí modernizovat svůj vozový park a přizpůsobit se rostoucí poptávce po udržitelné mobilitě, najdou ve voze Škoda 32 Tr přesvědčivé řešení. Vozidlo nabízí provozní efektivitu, nižší dopad na životní prostředí a lepší zážitek pro cestující, což z něho činí ideální volbu pro města, která chtějí být lídrem v oblasti dopravních řešení 21. století," uvedl Radek Svoboda, Managing Director Components & Bus Mobilty ve Škoda Group.


Pohled do interiéru parciálního trolejbusu 32Tr (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Dodávkou dalších deseti parciálních trolejbusů 32 Tr Škodovka pokračuje v masivní obnově vozového parku trolejbusů. "Jedná se o moderní, nízkopodlažní a klimatizované vozy, které mohou jet až deset kilometrů mimo trolejové vedení. To oceníme nejen v běžném provozu, ale i při výlukách. Novými trolejbusy nahradíme téměř dvacet let staré vozy typu 21Tr, což bude pro cestující co do komfortu velmi vítaná změna," uvedl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna. Brněnský dopravní podnik v tuto chvíli provozuje deset parciálních trolejbusů 26Tr a deset 32Tr. Po dodávce dalších deseti 32Tr od Škoda Group jich tak na přelomu roku bude v Brně jezdit třicet.

Dopravní podnik města Brna uzavřel v roce 2022 se Škoda Group rámcovou smlouvu na dodání deseti parciálních trolejbusů typu 32 Tr s možností opce na dalších třicet kusů. Částečně tuto opci využil, když si objednal dodatečných 10 vozidel. Prvních deset kusů z původní objednávky bylo do Brna předáno letos v červnu, během následujících dvou měsíců bude doručena druhá desítka. Celková hodnota zakázky může dosáhnout až 472 milionů korun. Škodovka dodává trolejbusy do Brna už od 50. let 20. století. Aktuálně je zde v provozu více než 140 vozidel 26Tr, 27Tr, 31Tr a 32Tr.


Miloš Havránek obdržel i symbolický model trolejbusu (21. listopadu 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!