Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP v Brně nabízí náborový příspěvek 100 tisíc

BRNO - Dopravní podnik města Brna láká řidiče na náborový příspěvek. Aktuálně hledá 50 řidičů. Všichni, kteří nastoupí do kurzu řízení autobusu, tramvaje nebo trolejbusu po prvním říjnu, získají od dopravce 100 tisíc korun.

V platnosti zůstává i náborový příspěvek pro řidiče autobusu, kteří mají již všechny doklady. Těm dopravní podnik nabízí rovnou 150 tisíc korun...


Noví řidiči tramvají se mohou těšit na 100 tisíc příspěvek (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

"S nedostatkem řidičů se dlouhodobě potýkají všichni dopravci a dopravní podniky. Osobně ale věřím, že máme co nabídnout. Za poslední dva roky jsme našim zaměstnancům navýšili mzdy o 18 procent a ke stávajícím benefitům přidali psychologickou péči, fyzioterapii nebo masáže. Snažíme se, aby naši lidé neměli důvod odcházet jinam a naopak, abychom byli atraktivním zaměstnavatelem pro nové. Naši náborovou kampaň proto nyní podpoříme i příspěvkem 100 tisíc korun pro všechny zájemce, kteří od října nastoupí do řidičských kurzů na autobus, trolejbus i tramvaj," řekl Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna. 

I nadále pak platí i náborový příspěvek pro hotové řidiče autobusu s řidičským oprávněním skupiny D a průkazem profesní způsobilosti, kteří od dopravce mohou získat 150 tisíc korun. Příspěvek 100 tisíc korun Dopravní podnik města Brna novým řidičům vyplatí ve dvou splátkách. "Šedesát tisíc korun dostanou po skončení kurzu nebo zkušební doby a čtyřicet tisíc po odpracovaném roce. Podmínkou je zůstat u podniku minimálně čtyři roky a během nich odpracovat šest tisíc hodin," vysvětlil Havránek.


Hotoví autobusáci mohou získat dokonce až 150 tisíc (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Kurzy pro nové řidiče autobusů, trolejbusů i tramvají, otevře dopravce po Novém roce. "Náborový proces trvá jeden až dva měsíce, proto doporučujeme, aby se zájemci na naše osobní oddělení hlásili co nejdříve. Ještě před začátkem kurzu musí absolvovat dopravně-psychologické vyšetření a lékařské prohlídky," uvedla Vlasta Jánská, vedoucí personálního odboru brněnského dopravního podniku. V závislosti na trakci kurzy trvají 2 až 4,5 měsíce, už během nich ale pobírají jejich účastníci mzdu.

"Do kurzů nejčastěji přicházejí lidé, kteří hledají stabilitu nebo životní změnu. Typicky to bývají číšníci, skladníci, prodavačky, lidé z technických oborů, výroby nebo administrativy. Výjimkou nejsou ani zájemci s vyšším vzděláním, kteří chtějí odcházet z práce s čistou hlavou," dodala Jánská. Nábor nových zaměstnanců dopravní podnik podpoří i zevnitř firmy. Finanční odměnu ve výši 10 tisíc korun získají i stávající pracovníci, kteří doporučí nového kolegu – zatím řidiče, ale v budoucnu i jiné profese. Dopravní podnik města Brna zaměstnává 1400 řidičů. Průměrná nástupní mzda včetně přesčasů je téměř 40 tisíc korun.

Čtěte také...
Brno hledá řidiče, spouští náborovou kampaň (vydáno 13. září 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Sto tisíc získají i noví řidiči trolejbusů (17. srpna 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!