Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Aplikace s polohou spojů prošla optimalizací

JIHOMORAVSKÝ KRAJ - Cestující, kteří v Brně a okolí využívají v mobilních telefonech sledování polohy spojů, jistě poznali novinku. Mobilní verze stránky byla upravena, aby se i na těchto zařízeních lépe zobrazovala. 

Aplikaci využívá stále více lidí, kteří si na mapě hlídají svůj spoj a jeho zpoždění. Aplikace ale nabízí také jízdní řády nebo informace o výlukách...


Pohled na centrum Brna v aplikaci IRIS (screen, mapa.idsjmk.cz)

Koordinátor Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje už řadu let spravuje data o aktuálních polohách vozidel všech dopravců v IDS JMK, a to regionálních autobusů, vlaků i městských doprav. Tato data nevyužívá jen pro potřebu řízení provozu, ale dodává je i do informačních panelů na zastávkách nebo do své mobilní aplikace IRIS. Každý tak má možnost si před odjezdem zjistit, kde se jeho spoj aktuálně nachází. Pro řadu lidí je pohodlnější místo mobilní aplikace používat web. Pro ty KORDIS provozuje webovou mapu, která obsahuje nejen aktuální polohy spojů, ale i další informace – např. výluky nebo polohy kontaktních center.

"Od čtvrtka 14. září na adrese mapa.idsjmk.cz najdete novou verzi této mapy, která je nyní lépe přizpůsobená prohlížení v mobilních telefonech, má šikovnější menu a obecně se s ní dá lépe pracovat. Nově také zobrazí návazné spoje včetně jejich zpoždění nebo například zastávkové jízdní řády," uvedl Květoslav Havlík ze společnosti KORDIS. S aktualizací mapy se samozřejmě pojí i aktualizace aplikace IRIS pro mobilní telefony s operačním systémem Android. Novinky v ní budou také obsaženy.


V aplikaci lze filtrovat druhy dopravy a další volitelné položky (screen, mapa.idsjmk.cz)

Zmíněné nové úpravy jsou spojeny mimo jiné i s plánovaným zobrazením mapy v nových elektronických validátorech umožňujících koupi elektronické jízdenky instalovaných na vlakových zastávkách v Integrovaném dopravním systému Jihomoravského kraje. K tomu by mělo dojít již od začátku příštího roku. 

Aplikace zobrazující polohu vozidel v Jihomoravském kraji umožňuje nejen na mapovém pozadí, ale i na letecké mapě zobrazení všech spojů v rámci Jihomoravského kraje. Nad rámec toho se cestující po kliknutí na ikonu vozidla dozví detaily spoje, jako jaký vůz je na linku nasazený, jaké má aktuální zpoždění a je možné si zobrazit také konkrétní jízdní řád spoje. Naopak po kliknutí na ikonu zastávky si pak cestující mohou zobrazit nejbližší odjezdy z konkrétní zastávky. Systém také umožňuje zobrazení zón či informací o důležitých plánovaných i mimořádných výlukách v dopravě včetně seznamu linek, kterých se omezení týká. 


Po kliknutí na vůz se zobrazí podrobnosti včetně zpoždění (screen, mapa.idsjmk.cz)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!