Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno v létě neplánuje výrazné výluky tramvají

BRNO - S ohledem na probíhající dopravní stavby v Brně a na ekonomickou situaci nebude Dopravní podnik města Brna přes léto provádět žádné rozsáhlé opravy, které by výrazně a dlouhodobě ovlivnily provoz a dopravu cestujících...

Do provozu letos zasáhne pouze pokračující výstavba velkého městské obchvatu přes Tomkovo náměstí a oprava tratě na Masarykově ulici...


Žádné velké výluky se v Brně letos neplánují (15. července 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

V období letních prázdnin, tedy od 1. července do 3. září, budou vozy Dopravního podniku města Brna jezdit podle prázdninových jízdních řádů. Současně nebudou již tradičně v provozu školní spoje. "Veškeré opravy tramvajových tratí, které budeme provádět, budou jen krátkodobé, lokální a budou realizovány především o víkendech. Celkově se bude jednat o práce za téměř 60 milionů korun. Současně se připojíme ke stavebním akcím, které realizují jiné firmy či subjekty," popsal Miloš Havránek, generální ředitel Dopravního podniku města Brna.

Od začátku prázdnin bude v pěší zóně v Masarykově ulici pokračovat rekonstrukce povrchu, kterou budou provádět Brněnské komunikace. Dopravní podnik města Brna toho využije a v rámci této rekonstrukce vymění na dotčené části ulice kolejovou konstrukci za použití moderních odhlučňovacích prvků. Práce se dotknou tramvajových linek číslo 4 a 9, kdy linka číslo 4 bude vedena odklonem přes ulici Husovu a tramvaje linky číslo 9 pojedou přes Rooseveltovu a přes Malinovského náměstí.


Pokračuje omezení na Tomkově náměstí (15. července 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

V období od 1. července zhruba na půl roku budou pokračovat práce na stavbě velkého městského obchvatu v úseku Tomkovo náměstí - Rokytova. Investiční akce Ředitelství silnic a dálnic v řádech několika stovek milionů korun byla zahájena v červnu roku 2021, hotovo by mělo být příští rok. "Tramvajová linka číslo 4 bude ukončena na Tomkově náměstí, náhradní dopravu do Obřan, mimo pravidelných linek 72 a 75, zajistí autobusy x45 ze Staré osady," doplnila pak mluvčí dopravního podniku Barbora Doležalová. 

V Pisárkách pak i nadále probíhají stavební práce na vratné smyčce. Výstavba ovlivní provoz městské dopravy pouze o prodlouženém víkendu od 5. do 9. července. V tomto období bude tramvajová linka číslo 1 jezdit odklonem ulicemi Husova a Veveří. "V provozu bude náhradní tramvajová linka x11, a to na trase Pisárky - Vozovna Komín a také autobusová linka x1 v úseku Hlavní nádraží - Pisárky," uzavřela Doležalová s tím, že podrobné informace jsou k dispozici na stránkách Dopravního podniku města Brna. 


Omezení bude i v Pisárkách či na Masarykově ulici (15. července 2015, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!