Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Blansko opět spojil zrekonstruovaný podchod

BLANSKO - Finálem modernizace koridoru mezi Blanskem a Brnem se stal dokončený podchod v Blansku. Stavba za více jak 180 milionů korun nahradila dosavadní úrovňový přechod, který byl nejrizikovějším v rámci celé republiky...

Obyvatelé Blanska i cestující, kteří sem přijedou, jistě uvítají uzamykatelné cykloboxy, velkokapacitní výtahy i zbrusu nové a moderní sociální zázemí...


Pohled na zcela dokončený podchod v Blansku (duben 2023, MÚ Blansko)

Dělníci dokončili další významnou stavbu, která více než rok omezovala dopravu v Blansku. U konce jsou stavební práce v okolí vlakové zastávky Blansko-město. Tam loni v únoru Správa železnic začala budovat nový podchod pod železniční tratí, součástí bylo zrušení úrovňového přejezdu přes koleje. Podchod je hotový od loňského prosince. Od pátku 28. dubna jsou dokončeny také všechny přeložky inženýrských sítí, nová parkoviště po obou stranách kolejí nebo bezbariérové přístupy na nástupiště. Stavba přišla na 183 milionů korun včetně DPH.

"Stavba podchodu i jeho okolí je dokončena a předána. Na obou stranách trati vznikla parkoviště pro 28 vozidel včetně stání pro invalidy, přibyla také tři nová stání pro krátkodobé zastavení v režimu tzv. Kiss and Ride v Rožmitálově ulici," popsal Tomáš Žák, stavbyvedoucí firmy Firesta, která byla zhotovitelem. Cestující si u nového podchodu budou moci odložit bicykly do jednoho ze čtyř uzamykatelných cykloboxů, případně kolo uzamknout ke stojanu umístěnému v zastřešeném prostoru mezi podchodem a pakrovištěm na straně centra města. Na straně Starého Blanska v ulici Komenského pak podchod vybavený dvěma velkokapacitními výtahy doplnilo také nové sociální zázemí pro cestující.


Podchod navštívil také ministr dopravy Martin Kupka (duben 2023, MÚ Blansko)

"Stavba podchodu symbolicky zakončila práce na modernizaci železničního koridoru na celém úseku mezi Blanskem a Brnem. Největší komplikací bylo, že všechny stavební práce v zastávce Blansko-město probíhaly za provozu. Přesto se naštěstí vše podařilo podle původních plánů," shrnul Martin Hofírek ze Správy železnic. V kolejišti jsou nově umístěné v celé délce anti-trespass panely zabraňující vstupu do prostoru trati. Podchod i jeho nadzemní části jsou pak opatřené speciálním nátěrem proti vandalům. 

Původní úrovňový přejezd byl s ohledem na počet srážek osob s vlakem jedním z nejrizikovějších v celé České republice. I to byl jeden z důvodů, proč Správa železnic úrovňové křížení trati zrušila. Přejezd, který byl ve špičce uzavřený i více než 40 minut v hodině, byl až do loňského prosince jedinou spojnicí Starého Blanska s centrální částí města. Provoz na hlavním koridoru Brno-Česká Třebová pak znamenal uzavření závor a velké dopravní kolony nejen v okolí přejezdu ale na celém průtahu Blanskem.


Úprav se dočkaly také přístupové cesty k železniční zastávce (duben 2023, MÚ Blansko)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!