Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Autobusy v Jihomoravském kraji mění vzhled

JIHOMORAVSKÝ KRAJ - Zhruba od května omladí vozový park regionu 50 nových autobusů. První autobusy z této dodávky již byly představeny cestujícím, z obvyklých standardů se vymykají především novým vzhledem.

Nové vozy jsou v souladu s krajským vizuálním stylem červeno bílé s modrým logem, v dolní části doplněné o stříbřitě šedou...


Pohled na čela autobusů v novém vizuálním stylu (1. února 2021, Jihomoravský kraj)

"Když se na zastávce sjedou autobusy z různých koutů jižní Moravy, často to tam vypadá ve stylu ´každý pes jiná ves´. Je škoda, že lidé často ani nevědí, co pro ně vlastně Jihomoravský kraj všechno dělá. A tohle je jedna z cest, jak to změnit. Sjednotili jsme barvy a loga tak, aby časem všichni cestující věděli, že autobusy, ve kterých právě sedí, financuje Jihomoravský kraj," vysvětlil nový vzhled autobusů hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Nově nakupované autobusy jsou již pořizované v souladu s novým vizuálním stylem Jihomoravského kraje - natřené červenou a bílou barvou s modrým logem, v dolní části vozidel je druhá z barev - stříbřitě šedá. "Cílem Jihomoravského kraje je provozovat veřejnou dopravu v kraji co nejefektivnějším způsobem. Pokud jsou starší vozidla stále funkční, mohou je dopravci dále využívat. Mnozí dopravci se přesto k obnově vozového parku rozhodli dobrovolně, vycházelo to jako ekonomičtější řešení," doplnil pak krajský radní pro dopravu Jiří Crha.


Vozům dominuje červená, bílá a stříbřitě šedá (1. února 2021, Jihomoravský kraj)

Aktuálně mají objednávky na dodávku nových autobusů uzavřeny tři dopravci. Dopravce ČSAD Kyjov do konce dubna obdrží celkem 22 autobusů Iveco, společnost BDS-BUS do dubna obdrží 13 autobusů Iveco a ČSAD Hodonín pak pořídí 15 autobusů SOR. Společnost ČSAD Ústí nad Orlicí pak uzavře objednávku pro oblast Blanenska na dalších 51 autobusů Setra a 4 hybridní autobusy Mercedes, které by měly na linkách IDS JMK začít jezdit od 1. října. Vedení Jihomoravského kraje odhaduje, že se v nejbližších letech podaří obnovit až třetinu vozového parku, což je víc jak 200 autobusů. Všechny by měly být nízkopodlažní a moderně vybavené.

"Nově dodávaná vozidla jsou povinně vybavena silnou klimatizací a disponují zvětšeným prostorem pro umístění dětských kočárků a vozíků pro invalidy. Jihomoravský kraj rovněž z důvodu zvýšení bezpečnosti provozu a ochrany řidičů proti nakažlivým chorobám požadoval vybavení nových autobusů kabinou řidiče. Jako ochrana před chladem i před letními vedry budou sloužit zdvojená zatmavená okna, ta budou v IDS JMK novinkou," uzavřel ředitel KORDIS JMK Jiří Horský.


Interiér vozidel větších změn nedozná (1. února 2021, Jihomoravský kraj)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!