Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno opraví další tratě a koupí nové Solarisy

BRNO - Dopravní podnik ani přes ztráty způsobené koronavirem neustoupí od investic. Během roku 2021 opraví 1250 metrů tramvajových tratí, pokračovat budou projekty Tramvaj Plotní a stavba trati k Univerzitnímu kampusu.

V rámci obnovy vozového parku podnik investuje do nových autobusů a tramvají Drak, které sám montuje v ústředních dílnách...


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

"Předpokládané investice Dopravního podniku města Brna v roce 2021 dosáhnou téměř 1,3 miliardy korun. Za klíčové pro město Brno z hlediska provozu městské hromadné dopravy považuji v příštím roce dokončení tramvajové trati v ulici Plotní, která významně zlepší úroveň cestování v této oblasti. Dalším důležitým a velkým projektem je rekonstrukce ulice Lesnická, která zahrnuje rekonstrukci kanalizace, vodovodů, tramvajové trati, veřejného osvětlení a vybudování nových bezbariérových zastávek," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Lesnickou ulici čeká kompletní rekonstrukce včetně kanalizace, vody a dalších sítí. "Provedeme zde kompletní rekonstrukci tramvajového svršku, trolejového vedení a napájecích kabelů. Zastávky Tomanova a Zemědělská budou nově bezbariérové a vybavené elektronickými panely pro lepší informovanost cestujících o spojích a mimořádných událostech," vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek s tím, že podnik aplikuje všechna moderní protihluková opatření jako jsou pryžové bokovnice a antivibrační rohože. Výluka potrvá od začátku ledna až do září.


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Rekonstruován bude také trojúhelník Semilasso. Předmětem rekonstrukce bude kompletní výměna kolejového roštu za použití moderních prvků pro snížení hlučnosti. "V současné době není vzhledem k nedostatečné osové vzdálenosti možné míjení tramvají v zatáčce od Semilassa ke královopolskému nádraží. V rámci rekonstrukce dojde k technické úpravě křížení tak, aby mohly vozy místem projíždět souběžně," řekl Havránek. Součástí projektu, který se uskuteční od března do konce srpna, jsou i úpravy trolejového vedení.

V rámci projektu Tramvaj Plotní Dopravní podnik města Brna provede kompletní rekonstrukci tramvajového svršku, trolejového vedení a napájecích kabelů v obratišti Komárov. Výstupní i nástupní zastávky ve smyčce budou nově bezbariérové. Rekonstrukce bude dopravní podnik koordinovat s Brněnskými komunikacemi, které současně opraví chodníky v přilehlém parku a autobusovou zastávku Komárov ve směru z centra. Práce v tomto případě potrvají od března do června, kdy by měl být zahájen provoz po přeložené tramvajové trati v Plotní ulici. 


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Pokračuje také strategická stavba tramvajové tratě zahájená v roce 2019. "Během nadcházejícího roku zhotovitelská firma dokončí hrubé práce na stavbě tunelu, od jara bude pokládat koleje jak v tunelu, tak na stávající trase ke Krematoriu. Dokončení stavby se předpokládá na konci roku 2022," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková s tím, že investované náklady v příštím roce budou činit 650 milionů korun. 

V roce 2021 v ústředních dílnách pracovníci složí a uvedou do provozu dalších devět tramvají Drak. Na konci roku 2021 jich tak bude po Brně jezdit 18. V rámci projektu Dopravního podniku města Brna může nakoupit a složit do konce roku 2024 až 42 kusů těchto klimatizovaných tramvají. Dopravní podnik města Brna v roce 2021 plánuje využít stávající rámcovou smlouvu a pořídit zbývající počet 13 kusů kloubových autobusů Solaris. Proti pořízení nových vozidel budou vyřazovány stávající vysloužilé vysokopodlažní autobusy.


Ilustrační foto (15. července 2015, Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!