Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnským řidičům slouží zvelebené zázemí

BRNO - Řidiči Dopravního podniku města Brna mohou volné chvíle trávit v nově vybavených odpočinkových místnostech. Dopravce tak pokračuje ve zvelebovaní zázemí pro zaměstnance, tentokrát ve vozovnách Komín a Husovice.

Souběžně pokračuje projekt obnovy sociálního zázemí pro řidiče. Letos dopravní podnik obměnil tři buňky, příští rok pak plánuje další čtyři...


Pohled do modernizované odpočinkové místnosti (2. listopadu 2020, DPMB)

"Chceme, aby se řidiči cítili dobře nejen přímo při výkonu své profese, ale i v době, kdy mají přestávku a potřebují si vydechnout. Odpočinkové místnosti ve vozovnách Komín a Husovice získaly novou výmalbu a vybavení, po Novém roce k nim přibudou nová zázemí v Medlánkách, a to jak pro řidiče autobusů, tak tramvají," uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Dosavadní vybavení a stav místností byl nevyhovující. Proměna v oázy klidu obnášela i nové podlahy, elektroinstalace, osvětlení a technické vybavení. Náklady podnik vyšly na více než milion korun.

"V místnostech tráví nejvíce času řidiči v záloze nebo ti co mají trhačky - tedy jezdí v ranní a odpolední špičce. K dispozici zde mají chladničku, služební PC s přístupem na portál řidičů, televizi a nově i klimatizaci. Běžně místnost využije 20 až 30 řidičů denně, v současné době je to číslo nižší, protože jim doporučujeme místnosti využívat jen v nejnutnějším případě. Věříme, že až šíření nákazy pomine, nových místností si užijí," vysvětlil dopravní ředitel Jan Seitl.


Do obnovy odpočinkových místností investuje DP průběžně (2. listopadu 2020, DPMB)

Souběžně dopravní podnik pokračuje v projektu obnovy sociálního zázemí na konečných zastávkách. Staré buňky jsou postupně nahrazovány novými ocelovými stavbami v šedo-červené barvě. "Základ tvoří denní místnost pro řidiče a toaleta s příslušným technickým zázemím. V letošním roce jsme tímto způsobem zmodernizovali buňky na konečných Jírovcova, Maloměřický most a Babická, v příštím roce se modernizace dočkají Rakovecká, Ukrajinská, Ústřední hřbitov a Kárníkova," dodal ředitel brněnského dopravního podniku.

Další investicí Dopravního podniku města Brna v této oblasti je stavba nové trolejbusové výpravny ve Slatině, která bude sloužit jako vrátnice vozovny. Součástí stavby, která má být hotová ještě do konce letošního roku, budou kanceláře, WC a technická místnost. Nová výpravna bude mít rovněž klimatizaci a vegetační střechu. Nahradí tak stávající výpravnu, která nesplňuje potřebné technické parametry.


Modernizovaných odpočinkových místností bude přibývat (2. listopadu 2020, DPMB)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!