Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnský DP změnil některé trolejbusové linky

BRNO - Ukončení výluk, prodloužení dopoledních mimošpičkových intervalů, úpravy nočního provozu nebo změny v trolejbusové dopravě. Toho se dočkali cestující v brněnské městské hromadné dopravě. 

Například v trolejbusové dopravě mohlo zajížděním dvou linek na Starou osadu dojít k úplnému zrušení jedné trolejbusové linky...


Trolejbusová linka číslo 37 má zrušené některé zkrácené spoje (11. září 2019, Filip Vlček)

Relativně větší změny byly provedeny v trolejbusové dopravě v oblastech Staré osady a mezi Kohoutovicemi a Bohunicemi. "V jízdním řádu trolejbusových linek 25 a 26 je výrazně rozšířen počet spojů vedených i v denní době pracovních dnů přes Starou osadu. V této souvislosti je zrušen provoz trolejbusové linky 27," informovala tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Hana Tomaštíková. 

Upraven byl také provoz linky číslo 35, na které je ve špičkách pracovních dnů obnoven provoz v trase z Barvičovy přes Mendlovo náměstí na Kamenný Vrch. V nepracovních dnech jsou naopak zrušeny spoje trolejbusové linky 37 vedené v prodloužené trase z Kohoutovic až do zastávky Nemocnice Bohunice. V pracovních dnech zůstává režim beze změny a prodloužené spoje přes Kamenných vrch do zastávky Nemocnice Bohunice jsou vedeny v nezměněném rozsahu.


Změněna byla také linka číslo 35 (11. září 2019, Filip Vlček)

V celé síti došlo k ukončení řady výluk. Do svých tras se tak vrátily linky číslo 8 a 10 v Nových sadech, skončila také výluka trolejbusů v Bohunicích, díky čemu se mohla na svojí trasu až na obratiště Osová vrátit linka číslo 25. V tramvajové dopravě došlo v dopoledních hodinách mimo přepravní špičku k prodloužení dosavadního pětiminutového intervalu na 6 až 7 minut, tramvajová linka číslo 12 ale jezdí i nadále každých 5 minut. Trasa expresní autobusové linky E56 zůstává zkrácena do úseku Královo Pole, nádraží - Pisárky - Nemocnice Bohunice.

Cestující v nočních spojích také musí počítat se změnou. V nocích před nepracovními dny se obnovují spojení nočních autobusových linek v časech 0.30 a 1.30 hodin. I nadále však zůstává zrušen rozjezd v čase 4.30 a současně sloučení rozjezdů v 5.20 a 5.40 hodin do jednoho času v 5.30 hodin. Před rozjezdy 5.30 a 6.00 hodin jsou navíc řazeny posilové spoje vybraných denních linek.


Díky závleku linek 25 a 26 přes Starou osadu byla zrušena linka 27 (11. září 2019, Filip Vlček)

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!