Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnský DP představil kalendář i novou hru

BRNO - Milovníci dopravy budou moci už zítra zalistovat novým kalendářem dopravního podniku města Brna. Do prodeje jde zároveň i dlouho očekávaná společenská hra Brno Šalinou, která má popularizovat brněnskou MHD.

Kalendář za 219 korun a společenská hra za 444 korun jsou v prodeji v Informační kanceláři dopravního podniku nebo na eshopu...


Generální ředitel DP s autorem fotografií v kalendáři (12. listopadu 2019, DPMB).

Pro focení kalendáře na rok 2020 Dopravní podnik města Brna oslovil světově známého fotografa Rostislava Košťála, a to ne náhodou. „Není tajemstvím, že Rostislav Košťál v Dopravním podniku města Brna léta pracoval. Jsem proto rád, že autorem našeho kalendáře je člověk, který je nejen špičkou ve svém oboru, ale má k brněnské městské hromadné dopravě osobní a kladný vztah," uvedl generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Název kalendáře je V pohybu, což je pro dopravu symbolické. „Pohyb k městské hromadné dopravě patří a fascinuje mě. Tato forma zobrazení poukazuje na dopravní dokonalost, rychlost a dynamiku dopravního procesu," vysvětlil autor fotografií Rostislav Košťál. Cena kalendáře je 219 korun.


V rámci prezentace se uskutečnila také zkušební hra (12. listopadu 2019, DPMB).

Slíbenou novinkou a symbolickou tečkou za letošními oslavami 150. výročí MHD v Brně je nová desková společenská hra Brno Šalinou. Hráče zavede do spletitých tras brněnské hromadné dopravy, po kterých se v co nejkratším čase musí dopravit z jednoho místa na druhé. "Cestu hráčům mohou urychlit nebo prodloužit různé faktory, čekají na ně zpoždění i expresní linky, výluky i posilové vozy, kapsáři, zapomenuté tašky nebo maminky s kočárky," vysvětlil autor hry a grafik dopravního podniku Milan Vocílka. Hra, která má nejen bavit, ale i popularizovat MHD, je určena pro hráče starší 10 let. V prodeji bude za 444 korun.

Dopravní podnik města Brna pro zájemce připravuje speciální herní večer, na kterém si hru můžou vyzkoušet. Akce se koná v úterý 19. listopadu od 17.00 do 20.00 hodin v klubu Black Oil & Social Hub v Kotlářské ulici. Oba předměty jsou v prodeji od 13. listopadu v Informační kanceláři DPMB na Novobranské 18 nebo v eshopu Dopravního podniku města Brna. Na eshopu je však nutné počítat navíc také s dopravou v ceně 150 korun.


Nová hra vyjde na 444 korun v eshopu i v Informační kanceláři (12. listopadu 2019, DPMB).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!