Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brňané se dočkají opravených i nových tratí

BRNO - Dopravní podnik města Brna bude i v letošním roce pokračovat v rekonstrukci stávajících tramvajových tratí. Zkrátka nepřijdou ani trolejbusy, v letošním roce bude dokončena výstavba tratě do Líšně.

Zkvalitnění cestování se dočkají i samotní cestující, na všechny zastávky budou doplněny elektronické informační panely...


Dopravní podnik bude pokračovat v rekonstrukci tratí (16. července 2015, Filip Vlček).

V letošním roce budou dobíhat do cíle stavby celoměstského charakteru, zejména rekonstrukce ulice Údolní v úseku Úvoz - Náměstí Míru, dále stavba odhlučnění tramvajové trati Cejl - Zábrdovická s navazující opravou zbylých tramvajových úseků v ulicích Cejl a Bubeníčkova. Bude pokračovat stavba tramvajové tratě v ulici Plotní a snad bude také zahájena dlouho očekávaná stavba tramvajové tratě z Osové na Kampus.

"Dopravní podnik města Brna opraví vlastními náklady tramvajovou trať linky číslo 8 v úseku Ostravská - Novolíšeňská v návaznosti na loňskou úpravu této tratě v úseku Táborská - Ostravská," potvrdila Informačnímu portálu Vlčoun.cz tisková mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Tomaštíková. Samozřejmostí i v tomto úseku pak budou bezbariérově řečené zastávky Bílá hora, Bělohorská, Líšeňská. Jednou z nejvýznamnějších staveb však stále zůstává akce Pisárky - etapa II., dostavba haly vozovny a nové kolejové uspořádání, která má trvat celých 26 měsíců.


Z Novolíšeňské prodlouží trolejbusovou trať do Líšně (4. března 2015, Filip Vlček).

Z velkých nekolejových staveb bude v plném nasazení realizována stavba Prodloužení trolejbusové trati Novolíšeňská - Jírova, včetně měnírny Jírova, která by v roce 2019 měla být i ukončena. Stavba se vyznačuje velkými charakteristickými rozměry, jako je délka 1600 metrů trolejbusové trati, 1200 metrů kabelovodu, nová měnírna TD a ED ve smyčce Jírova či úpravy komunikací a nástupišť.

Pro zlepšení image města Brna bude realizována také II. etapa stavby autobusového nádraží Benešova - Blok B, čekárna a komerční prostory, včetně kompletní rekonstrukce zpevněných ploch pod skořepinou do začátku letní turistické sezóny. "Dopravní podnik se tak opět zařadí i v roce 2019 mezi leadery smart řešení městského dopravního prostoru, a to i v souvislosti finálního doplnění všech tramvajových zastávek elektronickými informačními panely," uzavřela tisková mluvčí Hana Tomaštíková.


Rekonstruovány budou i zastávky a informační systém (16. července 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!