Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno plánuje radikální obnovu vozového parku

BRNO - Dopravní podnik v následujících dvou letech počítá s nákupem desítek nových tramvají, trolejbusů i autobusů. Zatímco tramvaje si chce brněnský dopravní podnik kompletovat sám, trolejbusy i autobusy si nechá dodat.

Díky plánované obnově v jihomoravské metropoli do dvou let dojezdí vysokopodlažní trolejbusy 14Tr a 15Tr nebo Citelisy...


Tramvaje si bude dopravní podnik v Brně kompletovat sám (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Na úspěšný program rekonstrukce a modernizace tramvají původních typů T3 a K2 na modernizované tramvaje typu Vario LF a Vario LF2, realizovaný v letech 2006 až 2018, kdy bylo modernizováno 64 tramvajoví, navazuje projekt Tramvaj pro Brno. Jedná se o dodávku komponentů a následnou kompletaci nových středně kapacitních tramvají v ústředních dílnách Dopravního podniku města Brna. Dokončení prvních dvou kusů tramvají je v plánu na konci roku 2019.

Na pilotní projekt nákupu deseti parciálních trolejbusů v roce 2018 naváže nákup 25 kusů kloubových nízkopodlažních trolejbusů s alternativním pohonem, který umožňuje jízdu bez trolejového vedení. Dodávka trolejbusů je plánována v návaznosti na výsledky veřejné soutěže v příštích dvou letech. Po jejich dodání bude možné vyřadit všechny vysokopodlažní trolejbusy, cestující se tak mohou těšit na 100% nízkopodlažní provoz trolejbusů v Brně.


Jeden z prvních parciálních trolejbusů ve vozovně (19. března 2018, DP města Brna).

V souladu se strategií obnovy vozidel městské hromadné dopravy pořídí brněnský dopravní podnik také dvacet autobusů s délkou 12 metrů se vznětovým motorem. Tyto autobusy nahradí především autobusy Citelis s emisní normou Euro 4, které jsou již na hranici životnosti. Patnáct kusů autobusů bude v městském provedení a pět kusů autobusů v příměstském provedení. Příměstské autobusy budou standardně nasazovány na linky vyjíždějící za hranice města Brna. Tyto autobusy budou vybaveny bezpečnostními pásy a budou využitelné i pro zájezdovou dopravu.

Všechna vozidla městské dopravy, která budou pořizována v následujících letech, budou již standardně vybavována klimatizací interiérů vozů, a to v souladu s přijatou strategií v této oblasti ze strany Dopravního podniku města Brna. Dopravce tím reaguje především na stále parnější léta, kdy se klimatizace stává z hlediska komfortu cestujících nepostradatelnou součástí vozidel hromadné dopravy.


Brnem se prohání již 160 plynových autobusů (13. března 2018, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!