Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

BORS Břeclav převzal další autobusy Scania

BŘECLAV - Cestující, kteří budou v Břeclavi využívat městskou hromadnou dopravu, se mohou těšit na dalších 6 nových autobusů Scania. Modely Scania Citywide LF jsou nejen nízkopodlažní, ale také plně klimatizované.

Nové autobusy nabízí i možnost nabíjení mobilních zařízení prostřednictvím USB portů a spojení se světem pak zajišťuje WiFi...


Nové autobusy Scania určené pro městskou dopravu (13. srpna 2018, Scania).

Společnost BORS Břeclav byla první, která v České republice začala tento model autobusu používat. "Všechna nově pořízená vozidla jsou identická s těmi, které jsme uvedli do provozu již letos dubnu. Jednotnost vozového parku je nyní zřejmá na první pohled, když projíždíte městem. Cestující oceňují zejména komfort a pohodlí v našich autobusech. Věřím, že tato nová flotila by mohla přilákat do veřejné dopravy v Břeclavi více lidí a odlehčit tak velmi přetížené dopravě v našem městě. Vozy Scania tento potenciál zcela jistě mají," řekl ředitel divize osobní dopravy společnosti BORS Břeclav Petr Kužma.

Kapacita zajišťuje dojezd až 400 kilometrů

Stejně jako při první letošní dodávce, jsou i nové autobusy 12 metrů dlouhé a na střeše mají instalovány 4 plynové nádrže s celkovým objemem 1280 litrů. Tato kapacita zajišťuje celkový dojezd přibližně 400 kilometrů. "Vozidla jsou vybavena vnitřním elektronickým a akustickým systémem pro informování cestujících včetně nevidomých a slabozrakých osob. Díky tomu bude městská doprava dostupnější především pro seniory, rodiče s dětskými kočárky a malými dětmi nebo cestující se zdravotním a pohybovým postižením," dodal.


Břeclavskou MHD zajišťuje již 14 takových Scanií (13. srpna 2018, Scania).

Všechny autobusy městské dopravy v Břeclavi jsou tak nyní plně klimatizované, což cestující v letních měsících jistě uvítají. Také nyní dodaných šest nových městských vozidel bude odlišeno od těch linkových květinou. Paleta květin bude doplněna například pivoňkou, hyacintem nebo lilií. "Pozitivní reakce nemáme jen od společnosti BORS, ale také ostatních, kteří si naše autobusy na stlačený zemní plyn pořídili. Jak ukazují data z provozu, není třeba se bát nedostatečného výkonu nebo spolehlivosti. Hnací ústrojí značky Scania patří k absolutní špičce," pochlubil pak obchodní manažer prodeje autobusů Scania Lukáš Martinů.

Vozidla jsou šetrná k přírodě i ekonomice

K předávce došlo v areálu sídla společnosti BORS za účasti majitelů společnosti Hany Mikulecké a Davida Mikuleckého, generálního ředitele Františka Zugara, a ředitele divize osobní dopravy Petra Kužmy. V roli předávajícího to pak byl obchodní ředitel Scania Marián Černoch a obchodní manažer prodeje autobusů Lukáš Martinů. "Vozidla značky Scania s pohonem na CNG jsou nejen šetrná k životnímu prostředí a pomáhají tak zlepšit ovzduší v této nádherné krajině, ale také přispívají k bezkonkurenční ekonomice provozu," uzavřel Marián Černoch.


Každá je navíc označená polepem s květinou (13. srpna 2018, Scania).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!