Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Břeclavany vozí 8 plynových Scanií Citywide

BŘECLAV - Téměř měsíc vozí cestující v městské dopravě v Břeclavi zbrusu nové autobusy Scania s pohonem na zemní plyn. Prvních osm autobusů ze čtrnácti už městem jezdí, zbývajících šest bude dodáno v srpnu. 

Zbrusu nové autobusy jsou navíc pojmenovány květinovými jmény, lidé tak nastupují do Pampelišky nebo Sněženky...


(19. dubna 2018, Scania).

Nové autobusy vyšly na 90 milionů korun, na dalších 10 milionů vyšlo vybudování čerpací stanice na stlačený zemní plyn. Modernizace vozového parku byla možná díky partnerství s městem Břeclav a dotaci z Evropského fondu pro regionální rozvoj. "Autobusy mají mnoho bezpečnostních prvků, samozřejmostí je úplná nízkopodlažnost, maximálně usnadňují cestování lidem s nejrůznějším postižením," uvedl při slavnostním představení generální ředitel Borsu František Zugar.

Autobusy jsou vybaveny i kamerami, které sledují dění u zadních dveří, k dispozici je i USB připojení, na základě požadavku města byly všechny vybaveny klimatizací. Nové autobusy jsou individuálně ozdobeny motivy květin. "Chceme tak ukázat, že jsou vstřícnější k životnímu prostředí města, ve kterém žijeme a pracujeme," doplnil Zugar. Provoz nových autobusů zahájili slavnostním přestřižením pásky starosta Břeclavi Pavel Dominik a majitelé firmy Hana a David Mikulečtí.


(19. dubna 2018, Scania).

Břeclavská radnice plynofikaci MHD vítá. "Plynofikace městské hromadné dopravy je v souladu se Strategickým plánem rozvoje města. V dubnu 2016 zastupitelstvo města schválilo se společností Bors dohodu o partnerství a vzájemné spolupráci, což jí umožnilo realizovat ambiciózní projekt Ekologická a bezbariérová MHD v Břeclavi," doplnil břeclavský místostarosta Svatopluk Pěček.

Společnost BORS Břeclav používá k velké spokojenosti vozidla značky Scania už od roku 2009. "Některé naše autobusy najedou i 120 tisíc kilometrů ročně a stále dobře slouží. Důležitá je pro nás také úroveň a kvalita servisu a v tom je pro nás Scania jasná volba," řekl ředitel divize osobní dopravy společnosti BORS Břeclav Petr Kužma. Nové autobusy na CNG mají na střeše instalovány 4 plynové nádrže s celkovým objemem 1280 litrů, což zaručuje dojezd až 400 kilometrů.


(19. dubna 2018, Scania).

Společnost Scania dbá na udržitelnost přepravy a nabízí pestrou škálu pohonů pro svá vozidla. Od klasických spalovacích motorů přes hybridy až po plně elektrická vozidla. Nízké emise nových vozidel Scania tak pomáhají zlepšit ovzduší nejen ve městech. I proto dostaly nové autobusy Scania ve službách společnosti BORS netradiční jména. "Vzhledem k tomu, že se jedná o vozidla ekologická, dostal každý autobus jméno podle květiny. Cestující tak může jet například Sněženkou, Slunečnicí nebo Pampeliškou," uvedla Kristýna Hytychová, marketingová manažerka společnosti BORS Břeclav.

"BORS Břeclav byla první, která v České republice začala používat naše modely Scania Interlink pro meziměstskou dopravu. Nyní jsme rádi, že si vybrala také naše modely Citywide určené pro městské aplikace. V srpnu bude do provozu nasazeno dalších 6 našich vozidel," uzavřel říká Lukáš Martinů, obchodní manažer Scanie.


(19. dubna 2018, Scania).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!