Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pokutu v brněnské MHD zaplatíte i přes e-shop

BRNO - Placení pokut za černou jízdu je v Brně snadnější. Nově totiž byli všichni revizoři Dopravního podniku města Brna vybaveni mobilními platebními terminály. A navíc je možné zaplatit pokutu i online.

Platebním terminálem je vybaveno všech 46 revizorů. Díky tomu byla polovina pokut za jízdu bez lístku uhrazena na místě...


Cestující v Brně mohou pokutu platit nově přes e-shop (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Od května je možné pokutu za černou jízdu jednoduše zaplatit přes e-shop na stránkách www.brnoid.cz. V případě, že cestující používá elektronickou nepřenosnou šalinkartu, e-shop umožňuje zaplatit 50 korun při zapomenutí bankovní karty, která je nosičem předplatní jízdenky. V případě, že cestující nemá při kontrole jízdenku vůbec, má možnost prostřednictvím e-shopu zaplatit do 5 pracovních dnů sníženou částku pokuty ve výši 800 korun, nebo po uplynutí této lhůty plnou výši pokuty 1500 korun.

Pokud cestující používá EOC, může se dokonce podívat na historii provedených přepravních kontrol. "Již více než rok nabízíme jízdenky, které lze koupit online.Platba pokut stejným způsobem je logickým doplněním této služby. Navíc je to další krok v modernizaci našich služeb," popsal generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.


Nově lze také zaplatit pokutu platebním terminálem revizora (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Další novinkou je platba pokut kartou přímo ve vozech. Každý ze 46 revizorů je již vybaven platebním terminálem. "Když má revizor terminál, je více než polovina pokut uhrazených na místě zaplacena právě platební kartou. Za období leden až duben 2018 bylo zjištěno 23.506 cestujících bez platného jízdního dokladu, 4.612 zaplatilo pokutu přímo na místě, z toho 2.086 právě platební kartou, přičemž do konce dubna byla terminály pro platbu kartou vybavena pouze polovina revizorů," uvedl vedoucí tarifního odboru Vít Prýgl.

První platební terminály dostali brněnští revizoři v roce 2016. Tehdy spustil Dopravní podnik města Brna pilotní projekt v rámci, kterého bylo platebním terminálem vybaveno pět revizorů. Loni v říjnu bylo pořízeno dalších 20 terminálů. Před zavedením této možnosti se počet pokut uhrazených na místě pohyboval okolo 12 procent z celkového počtu, díky terminálům se podíl zvyšuje téměř na dvojnásobek.


Cestující také v případě EOC vidí historii kontrol (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!