Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Úpravy přednádraží přestanou brzdit MHD

BRNO - V ulicích Nádražní, Benešova, Dornych a Nové sady dojde po konzultacích s Policií ČR a Odborem dopravy Magistrátu města Brna ke změně místní úpravy provozu. Cílem opatření je snížit v této oblasti počet aut.

Mnoho z nich tudy totiž pouze projíždí a tím snižují plynulost provozu a omezují vozidla městské hromadné dopravy...


Současná situace v přednádražním prostoru (nedatováno, Magistrát města Brna).

"Vysoká intenzita pěší i automobilové dopravy v přednádražním prostoru vede spolu s nevhodným stavebním uspořádáním celého prostoru ke vzájemným kolizím. Zejména v dobách dopravních špiček se zde tvoří kolony a situace je dlouhodobě neuspokojivá, jak potvrdí každý, kdo se zde pravidelně pohybuje. V současnosti je připravována celková rekonstrukce přednádražního prostoru. Bezpečnost a komfort cestujících je však třeba zlepšit co nejdříve. Proto je navrženo omezení tranzitní automobilové dopravy," vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy Matěj Hollan.

Kromě omezení možností odbočení bude také v celém prostoru snížena rychlost na 30 kilometrů v hodině. Přednádražní prostor je určen především pro cestující, pro které představuje cestu k nejdůležitějšímu přestupnímu uzlu v Brně. Pohybují se zde lidé, kteří jsou v Brně poprvé a nemají místní znalosti, stejně jako lidé dobíhající na vlak na poslední chvíli. Navrhovaná opatření mají zvýšit jejich bezpečnost tím, že se zde omezí pohyb tranzitujících aut.


Situace nad obratištěm trolejbusů (nedatováno, Magistrát města Brna).

"Samozřejmostí je pro nás zachovat obsluhu nádraží a umožnit, aby se cestující nechal vysadit u vstupu do odbavovací haly. Pokud ale chceme, aby se celému přetíženému prostoru odlehčilo, je nutné omezit průjezd pro auta, které si jen zkracují cestu. Spolu s nonstop čištěním přednádražního prostoru, které realizuje od ledna městská část Brno-Střed bude toto opatření dalším krokem na cestě ke kultivovanější podobě přednádražního prostoru," dodal Hollan.

Ve špičkách se v lokalitě tvoří kolony, které zdržují i vozidla MHD. Typicky kolony vznikají například kvůli dlouhému čekání na levé odbočení z prodloužení ulice Křenová na Benešovu. Zakázáním tohoto odbočení odpadne tvorba kolon a tím i zdržování trolejbusů a autobusů na linkách 31, 33, 67 a E76. Zároveň město vybuduje celkem 7 parkovacích stání K+R a na Nádražní parkoviště s parkovacím kotoučem pro 8 aut. Pokud proběhne připomínkové řízení bez komplikací, počítá se s instalací příslušného dopravního značení v lednu 2018.


Mapa znázorňující objízdné trasy (orientační mapa, Magistrát města Brna).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!