Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnskému DP schází přibližně šedesát řidičů

BRNO - Přibližně šest desítek řidičů chybí do ideálního stavu Dopravnímu podniku města Brna. I přesto ale dopravní podnik nemusel omezovat provoz, a to díky čerpání přesčasových hodin jinými řidiči.

V dopravním podniku tak nyní v současné době pracuje téměř 1500 řidičů, nové dopravce láká na náborový příspěvek...


Brněnskému DP chybí přibližně 60 řidičů (16. srpna 2017, Filip Vlček).

S nedostatkem řidičů se potýkají všechny dopravní podniky v České republice, podle dopravních a spedičních firem chybí na českém trhu práce až deset tisíc profesionálních řidičů. Nedostatek řidičů trápí také jihomoravskou metropoli. "Dopravní podnik města Brna se snaží dělat průběžně kampaně na nábor nových zaměstnanců a udržení si těch stávajících," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová.

Navýšení počtu řidičů se snaží dopravní podnik docílit především formou zaměstnaneckých benefitů. "Aktuální situace na trhu práce však zvýšení počtu řidičů nepomáhá," podotkla Barbora Lukšová s tím, že do optimálního stavu firmě chybí 50 až 60 řidičů na tramvajích, trolejbusech i tramvajích.


Dopravní podnik nabízí zaměstnancům zajímavé benefity (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Mezi ty nejlákavější benefity patří především náborový příspěvek, který v případě vlastnění řidičského oprávnění na řízení trolejbus nebo autobusu, respektive průkazu způsobilosti k řízení hnacího drážního vozidla na dráze tramvajové dosahuje až 20 tisíc korun. Bez takového průkazu dostane řidič náborový příspěvek 15 tisíc korun.

Dopravce dále například na tramvajích nabízí také dvakrát ročně příspěvek do penzijního fondu nebo poukázky až do výše 6 tisíc korun ročně, pět týdnů dovolené, možnost využívání posilovny, bazénu i knihovny nebo třeba měsíční výkonností příplatek ve výši 1.000 korun. Pokud se pak zaměstnanec u dopravního podniku zdrží déle, než pět let, pak mu firma nabízí také odměny při pracovních a životních výročích. 


Nejvíce řidičů zaměstnává DP na autobusech (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Padesát až šedesát potřebných řidičů je optimální stav. "Abychom mohli takzvaně vynulovat přesčasy a nemít řidiče brigádníky, tak bychom potřebovali přibližně až sto řidičů," dodala Lukšová. V dopravě ale vždy nějaké drobné přesčasy kvůli nerovnoměrnosti směn jsou, navíc řidiči brigádníci určitý počet služeb vyžadují, tak reálná potřeba je přibližně 50 až 60 řidičů, a to ohledem i na každoroční migraci zaměstnanců této profese, především odchody do důchodu.

Toho, že Dopravní podnik města Brna bude muset přistoupit ke krátkodobému či snad i dlouhodobému omezení provozu se však cestující obávat nemusí. V Dopravním podniku města Brna pracuje v současné době 658 řidičů autobusů, 542 řidičů tramvají a 265 řidičů trolejbusů.


I přes menší počet řidičů není provoz nijak omezen (16. srpna 2017, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!