Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brno se proměnilo v jedno velké staveniště

BRNO - Období letních prázdnin využije Dopravní podnik města Brna k rekonstrukcím tramvajových tratí. Původně avizované opravy ulice Křenové se posouvají, pracovat by se tu mělo až v září a říjnu.

Rekonstrukční práce vyřadily tramvaje v Kounicově ulici, v Líšeňské a v ulici Generála Píky. Místo nich jezdí náhradní autobusy...


Ilustrační foto (16. července 2015, Filip Vlček).

Kromě uvedených prací dojde k úpravě povrchů na nástupištích u hlavního nádraží. Dopravního podniku města Brna i v tomto případě využije prázdninový provoz, kdy MHD využívá až o 20 procent cestujících méně a také vlakovou výluku. "MHD nebude těmito pracemi ovlivněna. Povrchy budou měněny na všech nástupištích. Práce budou probíhat na etapy až do konce srpna,“ popsal technický ředitel brněnského dopravního podniku Jaromír Holec. 

Termín zahájení rekonstrukce v Křenové ulici pak byly posunuty v koordinaci s Ředitelstvím silnic a dálnic, které až do srpna bude provádět opravu povrchů Hladíkovy ulice. "Souběh obou akcí by výrazně zkomplikoval dopravu v dané lokalitě,“ vysvětlil generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.


Ilustrační foto (16. července 2015, Filip Vlček).

Kompletní rekonstrukce kolejového svršku probíhá také v Líšeňské ulici. "V koordinaci se společností BKOM bude provedeno přesunutí výstupní zastávky smyčky Juliánov, která bude společná s autobusy před vjezdem do smyčky," uvedla tisková mluvčí Dopravního podniku města Brna Barbora Lukšová. Dopravní podnik také opraví nástupní zastávku ve smyčce. Obě budou nově bezbariérově přístupné. 

Tramvajová linka 9 končí ve smyčce Geislerova, vybrané spoje pak jsou prodlouženy až na Stránskou skálu. Tramvajová linka 10 je mimo provoz. "Ve formě náhradní dopravy bude autobusová linka 55 odkloněna od Dělnického domu ulicí Táborskou do zastávky Životského, kde bude přestup na tramvaje 8 a 9," upřesnila Lukšová.


Ilustrační foto (16. července 2015, Filip Vlček).

Kolejový svršek se směrovou úpravou tratě v obloucích Tábor zastavila tramvajovou dopravou v Kounicově ulici. V koordinaci se společností BKOM bude provedena rekonstrukce všech kanalizačních vpustí a obnova veškerých asfaltových povrchů. Linka číslo 12 jezdí po jedné koleji, trolejbusové linky číslo 34 a 36 pak jezdí odklonem Zahradníkovou a Botanickou ulicí. Odkloněny jsou také linky 80 a 81 jezdí přes zastávku Šelepova.

Poslední výluka tramvají se koná na Třídě Generála Píky v úseku mezi Provazníkovou a Fügnerovou ulicí. Kromě samotné tratě se bude měnit také osazení protihlukových a protivibračních prvků a trakčního trolejového vedení. Tramvaje končí na Zemědělské, náhradní dopravu zajistí autobusová linka x9 z Černých Polí přes Halasovo náměstí až do smyčky Haškova.


Ilustrační foto (16. července 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!