Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Novinku v MHD využívají desetitisíce Brňanů

BRNO - Dopravní podnik města Brna spustil 30. prosince 2016 v rámci zkvalitnění a zatraktivnění MHD první etapu systému elektronického odbavování cestujících. Ten od té doby využily tisíce cestujících.

S novinkou se postupně učí také pracovníci přepravní kontroly. Podle dopravního podniku ale žádné potíže nezaznamenali...


Brno rozšířilo platební možnosti cestujících (20. července 2016, Michal Fořt).

"Při modernizaci MHD není možné zapomínat i na způsoby odbavování cestujících. Po SMS jízdenkách je elektronické odbavování cestujících (EOC) dalším krokem, jak se přiblížit cestujícím a navíc jít s dobou," uvedl generální ředitel Dopravní podnik města Brna Miloš Havránek. Za dva měsíce provozu je evidováno 24 tisíc zákazníků a za prodané jízdenky tržby převyšující deset milionů korun.

Za dané období bylo na přepážkách dopravního podniku prodáno 10.400 anonymních bezkontaktních karet. "Téměř dvě třetiny zákazníků tedy preferují jako nosič jízdenky vlastní bankovní kartu. Náš záměr dát veřejnosti na výběr mezi vlastní a anonymní kartou byl tedy jednoznačně správný. Lidé preferují méně karet v peněžence," popsal vedoucí tarifního oddělení Dopravního podniku města Brna Vít Prýgl.


Ve všech vozidlech mohou cestující platit kartou (10. srpna 2016, Michal Fořt).

Přesto, a to i v návaznosti na přípravu a rozvoj dalších modulů eshopu pro další městské funkce, připravuje dopravní podnik výběr dodavatele vlastních bezkontaktních karet se zabezpečením na úrovni bankovních technologií. Největší zájem o EOC se projevil hned v prvních lednových dnech. Z toho důvodu bylo posíleno i kontaktní centrum elektronického odbavování cestujících. Dvanáct pracovníků během ledna obsloužilo přes pět tisíc zákazníků, u velké části to byla kompletní registrace, založení účtu, zadání nosiče i platba.

Pracovníci brněnského dopravního podniku díky e-šalinkartě zaznamenali i nárůst počtu předplatních jízdních kuponů. Zatímco za období od listopadu 2015 – ledna 2016 se prodalo 15.308 papírových základních ročních kuponů. Vzhledem k tomu, že vlivem příspěvku na roční jízdenku dochází k poměrně masivnímu přesunu uživatelů čtvrtletních a měsíčních jízdenek do kategorie ročních, bude možno posoudit skutečný celkový nárůst počtu uživatelů předplatních jízdenek až ve druhé polovině roku. To stejné se týká i výše tržeb.


Cestující v Brně využívají tramvaje, trolejbusy i autobusy (20. července 2016, Michal Fořt).

"Z vývoje tržeb od roku 1997 vyplývá, že k výkyvům došlo pouze v letech, kdy se změnil tarif nebo DPH. Uvidíme tedy, jak se do tržeb promítne právě zavedení EOC podpořené dotací ze strany města Brna," řekl Havránek.

E-šalinkarty jsou novinkou i pro revizory. Problémy s novým typem odbavovaní však nezaznamenali. "Revizoři ke kontrole používají speciální čtecí zařízení. Jedná se o kontrolní zařízení, které je certifikováno a neumožňuje platby. Cestující sám přiloží nosič ke čtecímu zařízení. Revizorovi se následně zobrazí jízdenka a základní údaje cestujícího," vysvětlil Prýgl. Díky zabezpečení sytému nejsou možné žádné finanční operace, kterými by mohl někdo spekulativně odsávat peníze z účtů cestujících.


Nový způsob placení využívají již tisíce cestujících (20. července 2016, Michal Fořt).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!