Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnské tramvaje jezdí po opravených tratích

BRNO - Tramvajová doprava v jihomoravském Brně se po letních rozsáhlých výlukách zase vrátila do normálu. Skončily opravy důležitých tramvajových tratí v Husově ulici, Na Cejlu i ve Vejrostově ulici.

Výluky probíhaly kompletně po oba dva prázdninové měsíce a tramvajovou dopravu ve většině případů nahrazovaly autobusy...


Slavnostní přestřižení pásky a tramvaje vyjely (30. srpna, MM Brno).

Období letních prázdnin využil DPMB v koordinaci s městem Brnem ke třem zásadním rekonstrukcím tramvajových tratí. Stavební práce v celkové hodnotě 127 milionů korun byly ukončeny k 31. srpnu. Rekonstrukcí za necelých 33 milionů korun prošel 386 metrů dlouhý úsek Husovy ulice.

"Jsem velice rád, že se opravu této důležité dopravní tepny podařilo uskutečnit v plánovaném termínu během prázdninových měsíců. Je samozřejmé, že každá taková výluka a uzavírka provoz ve městě omezí. Všem, kterých se dotkla, proto děkuji za trpělivost. Musíme ale myslet na to, že provoz ve městě je o prázdninách téměř poloviční oproti školnímu roku. Právě prázdniny jsou pro takové opravy nejvhodnější," uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.


Nová podoba Husovy ulice (30. srpna, MM Brno).

V rekonstruovaném úseku byly položeny nové koleje a instalovány protihlukové prvky. Celá stavba probíhala ve spolupráci s BVK a BKOM. Současně se totiž opravovala i kanalizace a povrch vozovky, a to i mimo tramvajové těleso. Obnoveno bylo vodorovné dopravní značení po obou stranách tramvajového pásu a přechody pro chodce.

"Po velké rekonstrukci Husovy ulice v úseku od Joštovy po Šilingrovo náměstí, ke které došlo v letech 2008 a 2009, se nám podařilo opravit i zbylou část této důležité části malého městského okruhu. Tramvaje zde budou jezdit po odhlučněných kolejích, což přispěje komfortu cestujících i obyvatel okolních domů. Tišší bude díky právě končícím letním opravám také provoz na zrekonstruované části ulice Cejl i v Bystrci," doplnil náměstek primátora Richard Mrázek.


Pohled do rekonstruované Husovy ulice (21. července 2016, Michal Fořt).

V rámci rekonstrukce trati v Ulici Cejl došlo k celkové výměně kolejnic a trať byla v úseku dlouhém víc než 500 metrů kompletně zmodernizována a uložena na antivibrační rohož. Navíc byly boky kolejnic vyplněny pryžovými bokovnicemi. Tato opatření mají snížit hluk a případné otřesy způsobené projíždějícími vozy.

Nového povrchu se dočkala také vozovka

V rekonstruovaném úseku, jak podél kolejí, tak v prostoru podél nástupních ostrůvků, byl položen takové nový asfaltový povrch. Rekonstrukci práce vyšly na víc než 40 milionů korun.


Husova ulice v době opravy připomínala staveniště (21. července 2016, Michal Fořt).

Na téměř 1,2 kilometru dlouhém úseku od zastávky Kubíčkova až po smyčku Ečerova ve Vejrostově ulici byly vybudovány nové koleje s otevřeným tramvajovým svrškem. Proběhla také kompletní výměna trolejového vedení, kdy byly zachovány pouze stožáry, které navíc ještě prošly renovací.

Upravena byla i nástupní hrana a povrch nástupiště zastávky Kubíčkova a byl obnoven i přechod pro chodce. Modernizace se dočkala nakolejovací místa pro vozy na opravu trolejí. Náklady se vyšplhaly k 54 milionům korun.


Náhradní dopravu na Cejlu zajistily autobusy (21. července 2016, Michal Fořt).

„Kromě již zmíněných modernizací tramvajových tratí, prošla v letošním roce rekonstrukcí i trať v ulici Olomoucká (Tržní – zastávka Životského) a také v ulici Sochorova (od Rosického náměstí – Kníničská). Dohromady tyto dvě rekonstrukce vyšly na téměř 80 milionů korun. Právě prázdninovými opravami pro letošní rok končí velké modernizace tramvajových tratí v režii DPMB,“ uzavřel generální ředitel DPMB Miloš Havránek.


Letní rekonstrukce ulice Cejl (21. července 2016, Michal Fořt).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!