Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Brněnské tramvaje čeká v létě řada omezení

BRNO - Období letních prázdnin využije Dopravní podnik města Brna v koordinaci s městem Brnem k rekonstrukcím tramvajových tratí. Cestující tak čeká několik výluk a změn v prázdninových jízdních řádech.

Tradičně budou platit letní jízdní řády s prodlouženými intervaly ve špičkách na tramvajových linkách z 5 na 6 minut...


Rekonstrukce tramvajových tratí omezí tramvaje v Brně (16. července 2015, Filip Vlček).

Až do 31. srpna bude rekonstruována trať mezi ulicemi Koliště a Soudí. "Zde bude tramvajová trať kompletně zmodernizována. Současně bude odhlučněna a uložena na antivibrační rohoži. Navíc přibudou bezbariérové zastávky, které budou předlážděny," popsal práce generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Práce vyjdou na téměř 40 milionů korun a vyžádají si výluku tramvajových linek a linek nočních autobusů.

Linka číslo 2 pojede mezi zastávkami Malinovského náměstí a Vojenská nemocnice odklonem přes zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října, Dětská nemocnice a Jugoslávská. Linka 4 pojede obdobně mezi zastávkami Malinovského náměstí a Trávníčkova odklonem přes zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října, Dětská nemocnice a Jugoslávská. Linka 11 pojede v pracovní dny, kdy je vedena až do zastávky Čertova rokle, mezi zastávkami Česká a Jugoslávská odklonem přes zastávky Moravské náměstí, Náměstí 28. října a Dětská nemocnice.

Náhradní dopravu zajistí autobusová linka X4

Linka x4 zajistí náhradní autobusovou dopravu po Malinovského náměstí - Tkalcovská - Jugoslávská a zpět ulicí Bratislavskou. Autobusové linky N94, N97 a N99 pojedou po shodné trase a zastávkách jako linka x4.


Řada výluk se uskuteční i kvůli opravě inženýrských sítí (16. července 2015, Filip Vlček).

Až do konce srpna bude probíhat rekonstrukce v Husově ulici od Pekařské po Nádražní za 33 milionů korun. I tady budou položeny nové koleje a instalovány protihlukové prvky. Celá stavba bude probíhat ve spolupráci s Brněnskými vodovody a kanalizacemi. V lokalitě totiž dojde k opravám kanalizace a práce si vyžádají úplnou výluku tramvají.

Linka 12 pojede mezi zastávkami Česká a Hlavní nádraží přes Náměstí Svobody a Zelný trh. Noční autobusové linky N89 a N95 pojedou mezi zastávkami Komenského náměstí a Hlavní nádraží obousměrně odklonem přes zastávku Česká a dále bez zastavení ulicí Rooseveltovou k Hlavnímu nádraží. Noční autobusové linky N92 a N93 pojedou mezi zastávkami Česká a Hlavní nádraží obousměrně odklonem bez zastavení ulicí Rooseveltovou. Noční autobusová linka N99 pojede mezi zastávkami Šilingrovo náměstí a Hlavní nádraží obousměrně bez zastavení odklonem ulicemi Pekařskou, Leitnerovou a Hybešovou.


Výluky se dotknou například linky číslo 12 (16. července 2015, Filip Vlček).

Poslední výraznější výluka zastaví tramvaje na trati mezi zastávkami Kubíčkova a Ečerova, která získá nové koleje, přechody přes trať, trakční vedení a obnoveny budou i nakolejovací místa pro vozy na opravu trolejového vedení. Dojde také k opravám nástupní hrany a povrchu nástupiště v zastávce Kubíčkova. "Všechny tyto práce, které zvládneme provést během dvou měsíců, vyjdou na 54 milionů korun," dodal Havránek. Celý úsek je přitom dlouhý bezmála 1,2 kilometru.

Trať bude po rekonstrukci provedena s otevřeným kolejovým svrškem na bezpokladnicových pražcích. Tímto trednem se DPMB řídí už od roku 2011. Omezení dopravy se dotkne linky 1, která bude ukončena ve smyčce Rakovecká a koncový úsek obslouží autobusy linky 52 a 54. Přestup mezi tramvajemi a autobusy bude zajištěn v zastávce Zoologická zahrada.


Brněnské tramvaje navíc pojedou v delších intervalech (16. července 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!