Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 ComfortJety svezou první
cestující již v červnu

 Do pěti let by mohly vyjet
tramvaje do Komořan

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

Kromě vysokoškoláků brněnský DP láká i ženy

BRNO - Vedení dopravního podniku chce, aby za volant trolejbusů a autobusů usedalo více řidiček. Po nedávné nabídce vysokoškolákům, kterým podnik nabízel řízení tramvaje, je to tak další náborová akce.

Dopravní podnik tak získává zájemce o brigádu, kteří se později stali stálými zaměstnanci, a to nejen na pozici řidič...


Dopravní podnik hledá řidičky trolejbusů a autobusů (16. července 2015, Filip Vlček).

Dopravní podnik má vsoučasné době ve svém stavu 170 řidiček, z nich ale 149 řídí tramvaj. "Na trolejbusové trakci pracuje na pozici řidičky pouze sedm žen. Na autobusové je to sice dvakrát víc, ale i to je podle nás málo. Ženy zejména po mateřské či rodičovské dovolenéobtížně hledají zaměstnání a proto jim nabízíme tuto příležitost," uvedla správní ředitelka Dopravního podniku města Brna Eva Lukavská. Dopravce by proto rád zvýšil zájem o pracovní pozici řidička. Ze statistik sice vyplývá, že ženy jsou až o 22 procent hůře placeny, než muži na stejných pozicích, ale v brněnském dopravním podniku tomu tak není.

"Ženám zaručujeme stejnou mzdu jako mužům. V současné době nabízíme i náborový příspěvek na autobusovou i trolejbusovou trakci. Ten může činit až 20 tisíc korun," doplnil generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek. I proto se včera uskutečnila informativní schůzka v pisárecké vozovně.


Podobné akce se firmě vždycky osvědčily (16. července 2015, Filip Vlček).

Už v březnu tohoto roku začal Dopravní podnik města Brna nabízet dlouhodobou brigádu na pozici řidič tramvaje vysokoškolským studentům. Téměř šest desítek jich o místo projevilo zájem. "Někteří už dokonce úspěšně podstoupili dopravně psychologické vyšetření a v červenci můžou nastoupit do kurzu pro řidiče tramvají," uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová.

DP získává vysokoškoláky i z technických oborů

Pracovní příležitost byla určena pro studenty od 21 let. "Kurzy určené vysokoškolákům byly již v minulosti organizovány, naposledy to byl kurz řidičů autobusové dopravy v roce 2008," uvedla tehdy Lukavská. Tímto způsobem dopravní podnik kromě zajištění momentální výpomoci získává i vysokoškoláky z technických oborů, kteří mají o dopravu zájem, ale současně jich je na trhu práce nedostatek.

Zájemci o tuto brigádu, která je řešena dohodou o pracovní činnosti, museli pocházet z řad vysokoškolských studentů a mít řidičské oprávnění skupiny B. Dopravní podnik následně zajistil absolvování standardních kurzů řidičů tramvají v době letních prázdnin, a to včetně psychologických vyšetření. 


První informativní schůzka se konala v úterý v Pisárkách (16. července 2015, Filip Vlček).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!