Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

DP Brno: Hledáme nový hlas. Značka: Spěchá!

BRNO - Ještě pár dnů mají zájemci o přihlášení se do výběrového řízení na nový hlas brněnské městské dopravy. Informovala o tom tisková mluvčí Linda Hailichová s tím, že dosud se přhlásila čtyřicítka uchazečů.

Ti musí dopravnímu podniku kromě potřebných náležitostí zaslat také zvukové nahrávky v předem určeném znění.


Brněnské tramvaje bude doprovázet nový hlas už příští rok (24. července 2014).

Přibližně dva tisíce zastávek a dalších zvukových nahrávek bude muset namluvit nový hlas pro brněnské tramvaje, trolejbusy a autobusy. Jarmila Černocká, která v roce 2003 vystřídala tehdejšího Jana Křapu, letos v květnu zemřela. A protože zvukovou databanku je nutné několikrát do roka doplnit o nová hlášení, vyhlásil Dopravní podnik města Brna výběrové řízení nazvané stylově "Příští zastávka".

Přihlásit se do něj může kdokoli. "Inspirovali jsme se talentovými televizními soutěžemi. Podobným způsobem hledáme člověka, který bude v dalším období provázet naše zákazníky při jejich každodenním cestování," představil soutěž generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.


Hodnotící komise nejprve vybere 25 uchazečů (24. července 2014).

Výběr nového hlasatele bude probíhat ve třech kolech. Do prvního kola, které končí v pátek 31. října, pošle uchazeč svou nabídku, jejíž součástí bude mimo jiné nahrávka několika konkrétních vět. Podle této nahrávky pak bude hodnoticí komise rozhodovat o tom, který z uchazečů se dostane do druhého kola, do kterého postoupí maximálně 25 uchazečů. V druhém kole budou nahrávky zpřístupněny veřejnosti na facebookových stránkách brněnského dopravního podniku. "Nahrávky nebudou označeny jménem uchazeče, ale pouze čísly," poznamenala Hailichová.

Fanoušci stránky hlasováním určí pět uchazečů, kteří postoupí do finále. "Z výběrového řízení vyjde jeden hlavní vítěz, ale je možné, že nás při posuzování zaujmou i jiné hlasy, které se nám budou hodit na různá speciální hlášení. Při ohlašování výluky v ulici Milady Horákové se nám použití jiného hlasu velmi osvědčilo," dodal Havránek.


Z nich pak cestující na facebooku vyberou pětici nejlepších (24. července 2014).

A co musí uchazeč udělat? Kromě seznámení se s podmínkami výběrového řízení pak musí nahrát ukázky. Jde například o hlášení "Vyzýváme cestující se psem bez náhubku, aby vystoupili. Jde o bezpečnost ostatních" nebo ohlášení příští zastávky. Doplňková hlášení pak uzavírá věta "Zkontrolujte si prosím, jestli máte platný jízdní doklad". Samozřejmostí je, aby uchazeč neměl vadu řeči a nahrávka musí být bez okolních vlivů.

O vítězi by mělo být rozhodnuto na začátku roku 2015, poté se začne s nahráváním. Informace o výběrovém řízení a podmínkách pro přihlášení najdou uchazeči na webových stránkách dopravního podniku v sekci O nás pod záložkou Veřejné zakázky.


Hlavní vítěz nahlásí celou databanku hlášení (24. července 2014).

V současné době pak na webu Dopravního podniku města Brna běží anketa o způsobu hlášení příští zastávky. "Občas nám přijde od cestujících připomínka nebo podnět, zda by nestálo za zvážení změnit způsob ohlašování příští zastávky. Pisatelé většinou zmiňují pražský model, kdy vozidlo hlásí při dojezdu název zastávky, ke které právě přijelo, a hned poté název příští zastávky. Na druhé straně Brňané jsou zvyklí na náš stávající způsob. Proto se nyní ptáme cestujících v anketě na webu, jakou formou chtějí informaci o následující zastávce dostat," vysvětlil generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

V anketě může veřejnost hlasovat pro jednu ze tří variant - buď jsou spokojeni s aktuálním brněnským modelem (oznámení „Příští zastávka…“ zazní několik vteřin po rozjezdu vozidla), nebo by jim více vyhovoval model pražský (při dojezdu do zastávky, hned po ohlášení zastávky, na které se vozidlo právě nachází), případně kombinace obou.


Ostatní se pak možná budou podílet na zvláštních hlášeních (24. července 2014).

Jihomoravský kraj teď

zdroj: http://www.brno.cz/

zdroj: http://www.zeremevesmir.cz/

Počasí Brno - Slunečno.cz

Redakce Brno:

211 jihomoravsky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihomoravsky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Brno na youtube:

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!