Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na oslavy 115 let MHD přijede i Marta Kubišová

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Významné výročí oslaví v půli června Dopravní podnik města České Budějovice. V rámci 115. výročí městské dopravy bude zpřístupněna autobusová vozovna a večer se zde uskuteční koncert. 

Hlavním bodem večerního programu je Marta Kubišová, která má vztah nejen k městu, ale i přímo k českobudějovickému dopravnímu podniku...


Ilustrační foto (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Pro širokou veřejnost je určena první z akcí, a sice Den otevřených dveří v trolejbusové vozovně v Horní ulici. Návštěvníci se mohou od 9.00 do 15.30 hodin těšit na historická vozidla, jaká v uplynulých 115 letech v budějovické MHD jezdila. "Návštěvníci uvidí původní modely trolejbusů z hřbitovní linky i ty z druhé éry tykadel, repliku tramvaje, která zásadně jezdila na linkách L(angsam) a P(omalu), historické autobusy mizící v nostalgickém oparu i moderní vozidla, která definují aktuální éru budějovické MHD," nastínila program oslav tisková mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Barbora Fišer.

Dopravní podnik navíc představí i svou další techniku, se kterou zajišťuje kromě městské dopravy také široké portfolio městských služeb. Pro nejrychlejší zájemce pak dopravní podnik pořádá také komentované prohlídky areálu Horní 22, a to po bezplatné rezervaci CBsystem. Účastníci uvidí zázemí trolejbusů a elektrobusů, správy veřejného osvětlení, trakčního vedení i parkovací služby, stejně jako haly údržby vozidel, městský dopravní dispečink nebo letecký kryt zamýšlený bývalými garniturami pro nejvyšší představitele města. Prostor dostanou i partneři dopravního podniku, složky IZS, sportovní kluby, chybět nebude vyžití pro nejmenší návštěvníky.


Ilustrační foto (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Odpoledne si pak návštěvníci na akci Underground in Depo připomenou průjezd érami nesvobody hosté spojení s podzemní scénou a sametovou revolucí. Pozvání na akci Underground in Depo přijala legendární rodačka Marta Kubišová, která má nejen vazby k městu, ale i přímo k dopravnímu podniku. Vystoupí také autor protestsongů Jaroslav Hutka. Hudební večer naplno rozproudí David Koller, který v části repertoáru posílí také legendární undergroundovou skupinu Jasná Páka. Návštěvníci se mohou těšit i na kapelu Garáž & Tony Ducháček a českobudějovickou skupinu Troglodyt.

Vstupenky na akci Underground in Depo jsou v prodeji na Ticketstream. "Při výběru tématu nám silně rezonovala připomínka 50 let od brutálního rozehnání koncertu Plastic People of the Universe na Rudolfově a také letošních 35 let od sametové revoluce. Chceme proto oslavit svobodu, která se nejen vinou války zdá být po desetiletích klidu zase křehká, a připomenout, že větší část z uplynulých 115 let bohužel náš národ prožil v nesvobodě," doplnil závěrem ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.


Ilustrační foto (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!