Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Budějovičtí revizoři se zaměřili na noční MHD

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jízda na černo se nevyplatí ani v noci, přesto ji cestující riskují častěji než ve dne. Místo 20 korun za jízdenku bylo při kontrolní akci lehčí o několik set korun až 20 procent cestujících v nočních spojích.

Počet cestujících přistižených při jízdě v městské hromadné dopravě bez jízdenky je letos rekordní. Už na začátku prosince jejich počet překročil 17 tisíc...


(27. září 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Revizoři Dopravního podniku města České Budějovice si spolu se strážníky městské policie při noční akci posvítili na cestující bez platné jízdenky. Oproti denním linkám v noci za jízdenku nezaplatil zhruba každý pátý cestující, ve dne jsou to promile ze všech cestujících. Právě promile, tentokrát ale alkoholu v krvi, si velká část kontrolovaných osob vezla místo jízdenky. I proto byli o doprovod revizorského týmu požádáni městští strážníci. Noční kontroly se naštěstí obešly bez fyzických útoků i větších problémů.

"Pořídit si platnou jízdenku je pro cestující povinnost v jakékoliv denní době, v noci to ale opravdu velká část přepravovaných osob nerespektuje. Je to možná otřepané srovnání, ale když je standardem zaplatit za útratu v hospodě, musí to tak být i za naši službu, díky které se bezpečně a v pohodlí dostáváme domů. Může se to zdát jako drobný prohřešek, ale každý černý pasažér ubírá z městského rozpočtu, který je tu pro nás všechny," okomentoval výsledky kontrolní akce ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.


(27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Právě provoz nočních linek je sám o sobě ostatně dražší, a to vzhledem k nižší obsazenosti spojů i příplatkům za práci v noci. Co je přitom stejné jako ve dne, je dostupnost nákupu jednotlivých jízdenek. Virtuální jízdenku si cestující pořídí v každém vozidle českobudějovické MHD pouhým přiložením karty. Jízdenkové automaty na mince jsou pak na téměř všech zastávkách. "Počet cestujících přistižených při jízdě v českobudějovické městské hromadné dopravě bez jízdenky je v letošním roce bohužel rekordní. Už na začátku prosince jejich počet překročil 17 tisíc, o 3 tisíce více než v roce 2022," dodala tisková mluvčí dopravního podniku Barbora Fišer.

Kdo uhradil přirážku k jízdnému na místě, připlatil si její sníženou sazbu 600 korun stejně jako ti, kteří ji spolu s jízdným uhradí do 15 dnů v zákaznickém centru Dopravního podniku města České Budějovice na Novohradské ulici. Ti si od nového roku připlatí, přirážka uhrazená v zákaznickém centru ve lhůtě bude činit 800 korun plus jízdné. Pokud se k pokutě provinilci nepřihlásí ani do dvou týdnů, platí pro ně plná sazba přirážky k jízdnému 1500 korun plus jízdné.


(27. září 2023, Vlčoun/František Živnůstka)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!