Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Mobilní aplikace do spojení připočítá i zpoždění

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Aplikace českobudějovického dopravního podniku se vylepšuje. Vyhledávač spojení zpracovává v reálném čase data z provozu, díky čemu má cestující přehled o zpoždění spojů, pomáhá i s orientací na zastávkách.

Do vyhledávačů spojení totiž dopravní podnik přidal také označení nástupišť, které v ulicích města dopravce využívá již od začátku letošního roku...


Aplikace zohledňuje ve vyhledávačích i zpoždění (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Zářijová aktualizace aplikace Dopravního podniku města České Budějovice se zaměřila na prostředí vyhledávače spojení. Ten nově navrhuje spojení mezi zadanými zastávkami i s ohledem na stav provozu. "Ve vyhledávači cestující uvidí, zda spoje jedou na čas. Přestupy nově navrhne nejen dle jízdního řádu, ale i podle toho, zda je možné je při mimořádnostech v provozu stihnout," informovala nedávno tisková mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Barbora Fišer. 

Aktualizace vyhledávače spojení v aplikaci doplnila projekt označení nástupišť, který pomáhá s orientací na zastávkách. Doplňkové označení písmenem N a číslovkou nesou od jara 2023 všechny zastávkové označníky na území Českých Budějovic. To pomáhá cestujícím vyznat se ve směrech jízdy. Ostatně většina zastávek MHD má dvě nástupiště, dokonce tři a více jich pak mají frekventovaně využívané zastávky. S informací o nástupišti proto pracují i online nástroje v aplikaci v sekci Aktuální odjezdy a nyní i Vyhledávač spojení. Ochuzeni o tuto šikovnou navigaci nezůstanou ani ti, kteří si cesty českobudějovickou MHD vyhledávají v IDOS.


V aplikaci také cestující najde označení nástupišť (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Aktuální data z provozu už můžou cestující v aplikaci najít od února 2023, a to v prostředí Aktuální odjezdy. Díky němu se snadno vyhýbají například situaci, kdy ve špičce vyráželi na bus podle jízdního řádu a až na zastávce zjišťovali, že spoj se v hustém provozu o několik minut zdrží. Díky Aktuálním odjezdům v aplikaci můžou s informací o tom, za jak dlouho spoj reálně pojede, pracovat ještě dřív, než vyrazí na zastávku. A právě tuhle výhodu u nejbližších spojů budou nyní mít i ti, kteří si spojení nechávají poradit vyhledávačem v aplikaci. Zjistí v něm, zda lze stihnout i předchozí spoj se zpožděním, při mimořádnostech v provozu jim pomůže také lépe naplánovat přestupy.

Další vylepšené funkce mobilní aplikace DPMCB se českobudějovický dopravní podnik chystá přidat do konce roku. "Konkrétně se rozšíří využití QR kódů pro off-line kontroly průkazek. Novinkou bude také veřejností velmi žádané převádění stávajících dlouhodobých tištěných kupónů do aplikace," doplnila závěrem tisková mluvčí Dopravního podniku města České Budějovice Barbora Fišert s tím, že o spuštění nových služeb bude Dopravní podnik v nejbližších měsících informovat.


A další novinky dopravní podnik ještě připravuje (27. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!