Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Parciální trolejbusy na linkách 3 a 53 dojezdí

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Již tento týden skončí oprava ulice Jana Opletala na sídlišti Šumava v Českých Budějovicích. Dopravní podnik musí kvůli odklonu městské dopravy na linku číslo 3 celodenně nasazovat parciální trolejbusy.

Pro českobudějovický dopravní podnik to ale není žádný problém, ve svém vozovém parku má díky postupné obnově parciálních vozidel již třetinu...


Parciální trolejbus na lince číslo 3 na začátku objížďky (28. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Rekonstrukce ulice Jana Opletala v úseku od Branišovské po přechod pro chodce v ulici Oskara Nedbala začala 23. srpna. Práce, které měly původně skončit již minulý týden, začaly frézováním povrchu silnice včetně zálivu zastávky Šumava a odstraněním rozbitých chodníků. Dělníci následně provedli opravy obrubníků a pokládku vrstev vozovky. Původně mělo dojít k nastříkání dopravního značení již 3. října, českobudějovické radnice ale potvrdila, že dnes má probíhat pokládka asfaltu a ve středu oficiální převzetí rekonstruované ulice. 

Práce za více než 10 milionů korun provádí firma Eurovia CS, která zároveň stavebně upravila také parkovací stání podél ulice Jana Opletala mezi Sokolskou a sjezdem na účelovou komunikaci před Mateřskou školou Emy Destinnové. Rozšířením prostoru pro celkem 9 míst dojde k zúžení chodníku, díky čemu parkující vozidla nezasahují do rozhledových polí křižovatky a zároveň mají při výjezdu dostatečný manévrovací prostor v přilehlém jízdním pruhu. U přechodu pro pěší na nároží s ulicí Sokolská byl chodník naopak rozšířen až k hraně jízdního pruhu. Tím se zkrátí délka přechodu a zajistí rozhledové poměry. Dále také došlo k posunutí uliční vpusti i sloupku se světelným blikačem a k úpravě hmatových prvků. Tato dopravní vylepšení vyšla na 1,7 milionu korun.


Mimo trolejové vedení vyjíždí parciální trolejbus ev.č. 402 (28. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Pro dopravní podnik města České Budějovice uzavírka znamená odklonění trolejbusových i autobusových linek. Zatímco 'pouhý' odklon se dotkl autobusových linek 15 a 45, pro trolejbusové linky číslo 3 a 53 je nutné zajištění vypravení parciálních trolejbusů. Právě tyto linky totiž nemohou jezdit přes zastávku Šumava, a proto jezdí odklonem přes zastávku Dubenská. Tento úsek ale není vybaven trolejovým vedením, a tak obvyklé nasazení trolejbusů typu 15Tr na noční linku číslo 53 nyní není možné a nasazení parciálních trolejbusů je nyní nutností. A právě parciálních trolejbusů plánuje dopravní podnik v následujících letech pořídit hned několik desítek. 

Čtěte také...
- Budějovičtí chtějí nahradit polovinu trolejbusů (vydáno 26. července 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Uzavřená ulice Jana Opletala na sídlišti Šumava (28. září 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!