Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravu v Jihočeském kraji zajistí tři dopravci

JIHOČESKÝ KRAJ - Krajský úřad po tři čtvrtě roku od otevření obálek zveřejnil seznam dopravců, kteří od června 2022 do června 2032 zajistí veřejnou osobní dopravu na jihu Čech. Zaplatí jim za to 7,5 miliardy.

V sedmi oblastech dopravu zajistí celkem tři dopravci, z toho v Jihočeském kraji jeden úplný nováček - společnost BusLine...


Autobusové nádraží v Českých Budějovicích (3. května 2016, Vlčoun.cz/Archiv)

Zhruba 7,5 miliardy korun. Tolik uhradí kraj za zajištění veřejné linkové osobní dopravy na jihu Čech od června 2022 do června 2032. Rozhodnutí rady kraje potvrdil náměstek hejtmana pro dopravu Antonín Krák s tím, že tuto službu zajistí v sedmi jihočeských okresech tři autobusové společnosti vzešlé z výběrového řízení. "Na Českobudějovicku to bude společnost GW BUS, na Českokrumlovsku, Jindřichohradecku, Písecku, Prachaticku a Strakonicku ČSAD AUTOBUSY České Budějovice a na Táborsku BusLine," upřesnil Krák.

Podle náměstka hejtmana pro dopravu se autobusoví přepravci ve smlouvě s krajem zavázali, že celkem ročně najedou 20,8 milionu kilometrů. "Z toho na Českobudějovicku 3,8 milionu, na Českokrumlovsku 2,6 milionu, na Jindřichohradecku 3,7 milionu, na Písecku 2,4 milionu, na Prachaticku 2,6 milionu, na Strakonicku 2,6 milionu a na Táborsku 3,1 milionu kilometrů. Vycházeli jsme při tom z toho, že uvedené společnosti musejí vždy během 12 měsíců ujet plus 30 až mínus 20 procent toho, co předepisoval jízdní řád v období 2021 až 2022," zdůraznil Krák.


Stávající autobusoví dopravci dojezdí příští rok v červnu (3. května 2016, Vlčoun.cz/Archiv)

Do výběrového řízení na zajištění veřejné linkové osobní dopravy na jihu Čech od června 2022 do června 2032 se přihlásilo 32 uchazečů. "Otevírání nabídek, které doručili v elektronické podobě, se pak uskutečnilo 15. května loňského roku," uzavřel náměstek hejtmana pro dopravu. Proč ke zveřejnění vítězů výběrového řízení, ve kterém se spekulovalo i o vítězství společnosti ČSAD Autobusy Plzeň, došlo až po tří čtvrte roku, kraj nevysvětlil.

Jihočeský kraj je navíc jeden z mála, kde ještě nefunguje integrovaná doprava. Stávající integrovaný dopravní systém zatím funguje pouze v okruhu přibližně 20 kilometrů od Českých Budějovic a zahrnuje všechny linky českobudějovické městské dopravy, 61 autobusových linek nebo jejich částí a vybrané úseky pěti železničních tratí. Díky tomu na jednu jízdenku cestující dostane na Křemežsko, do Zlaté Koruny, na Borovansko, ve směru na severovýchod do Ševětína, ve směru na severozápad například do Zlivi či Holašovic.


Dopravu v kraji zajistí celkem tři dopravci (3. května 2016, Vlčoun.cz/Archiv)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!