Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Píseckou MHD čekají v prosinci velké změny

PÍSEK - Píseckou městskou dopravu budou od prosince zajišťovat pouze ekologické elektrobusy a autobusy na CNG. Současně s tím se ale zároveň zpřehlední a zjednoduší systém linkového vedení autobusů.

Nové jízdní řády městské dopravy v Písku začnou platit od 13. prosince, stávajících jedenáct autobusových linek se zredukuje na šest...


Jeden z elektrobusů během testovacích jízd na náměstí (7. října 2020, MÚ Písek)

Cestující budou jezdit v pěti nových nízkopodlažních bezemisních autobusech na elektřinu a dvou nových vozidlech na CNG. Vozový park kompletně obnovila společnost ČSAD Autobusy České Budějovice, která píseckou MHD zajišťuje. "Investice do nákupu nových vozidel činila téměř 61 milionů korun, společnost má požádáno o dotaci, která může dosáhnout až 85 procent z pořizovací ceny," řekl vedoucí technického oddělení ČSAD Autobusy České Budějovice Pavel Marek.

V provozu budou čtyři jedenáctimetrové elektrobusy, každý s kapacitou 86 cestujících, a jeden osmimetrový pro 51 pasažérů. Menší autobus bude obsluhovat linku jedoucí do centra města, na níž by měla být obnovena zastávka na Velkém náměstí. Autobusy s pohonem na stlačený zemní plyn pak mají kapacitu 85 osob. Počet autobusů, které zajišťují provoz MHD v Písku, se zvýší ze šesti na sedm.


Elektrobusy a vozy na CNG nahradí stávající vozy (7. října 2020, MÚ Písek)

"Každý elektrobus bude mít na autobusovém nádraží vlastní nabíjecí stanici na pomalé nabíjení, k dispozici budou i dvě stanice pro rychlé nabíjení," uvedl Pavel Marek. Mezi vozidlem a stojanem probíhá bezdrátová komunikace a vše se řídí z jednoho místa. V jakémkoliv okamžiku lze tedy zjistit nejen to, jaký dojezd má konkrétní elektrobus, ale je možné nastavit požadovaný výkon nabíjecího stojanu, nebo odstranit případné závady. Vybudování zázemí pro provoz autobusů na elektřinu včetně klíčové nabíjecí stanice vyjde společnost na 8 milionů korun.

Nové autobusy budou do provozu nasazeny 13. prosince, kdy začnou platit nové jízdní řády. V Písku bude od stejného termínu spuštěn nový systém linkového vedení autobusů, který přinese například zjednodušení jízdních řádů a snížení počtu linek z jedenácti na šest. Jejich trasy jsou vytvořeny tak, aby obsloužily všechny dosavadní zastávky, výjimkou je málo obsluhovaná a stavebně komplikovaná Zeyerova. Ta je zastupitelná nedaleko umístěnými zastávkami Nemocnice a Budovcova.


Dosud je MHD zajišťována autobusy Mercedes žluté barvy (15. srpna 2019, Filip Vlček)

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!