Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nový autobusák slouží v Českém Krumlově

ČESKÝ KRUMLOV - Cestujícím v Českém Krumlově slouží nové autobusové nádraží s kapacitou pro až 15 autobusů. Náročná přestavba byla dokončena v závěru května a spolykala téměř 82 milionů korun.

V následujících dnech bude autobusové nádraží předáno cestující veřejnosti a bude na něm zahájen půlroční zkušební provoz...


Příštřešky nad nástupišti (31. května 2019, MÚ Český Krumlov).

Nové autobusové nádraží disponuje novými krytými nástupišti v celkovém počtu pro 15 stání a parkovištěm s celkovou kapacitou 117 stání osobních automobilů a 32 stání pro kola a jednostopá vozidla. K dispozici je i možnost dobíjení elektromobilů. Všechny plochy jsou vybaveny novým ekologickým veřejným osvětlením, jsou pod dohledem kamerového systému a uživatelům areálu je k dispozici veřejně přístupná síť wifi. Projekt výrazně přispěl k vyšší bezpečnosti pohybu chodců nejen ve vlastním areálu nádraží, ale i na přístupových cestách. Směrem k areálu byly provedeny zásadní úpravy na přechodech pro pěší směrem k nemocnici, které jsou zrealizovány podle nejnovějších trendů bezpečnosti pohybu pěších.

Přestupní terminál slouží především pro obsluhu autobusových linek zajišťující regionální dopravní obslužnost a pravidelných linek dálkové dopravy. Tito uživatelé placených dopravních služeb za užívání areálu hradí poplatky z jednotlivých vjezdů, což projektu zajišťuje zdravou ekonomiku a udržitelnost na dobré úrovni poskytovaných služeb provozovatelem terminálu. Zastávky však mohou být využívány pro řadu příležitostí, kdy krumlovské organizace potřebují zajistit odjezdy a příjezdy z bezpečného komfortního místa pro své občasné hromadné přepravy osob.


Autobusové nádraží je doplněno informačním systémem (31. května 2019, MÚ Český Krumlov).

Pro zvýšení kvality celého areálu byly realizovány i drobné úpravy budovy autobusového nádraží, kde ještě bude během letošního roku znovu obnoven provoz bistra a prodeje tiskovin a rovněž zde bude do letní sezóny instalována automatická úschovna zavazadel. "V nejbližších dnech by měl celý areál přejít již do režimu zkušebního provozu, kde na základě vyhodnocení zkušeností a předložení provozních měření by mělo do konce roku 2019 dojít k finální kolaudaci díla," uvedl jednatel společnosti Českokrumlovský rozvojový fond Miroslav Reitinger. 

Investorem a provozovatelem autobusového nádraží je Českokrumlovský rozvojový fond. Realizace byla podpořena přidělením dotace z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 42,5 milionů korun, což pokrývá více než polovinu celkových výdajů na vlastní realizaci díla v hodnotě 82 milionů korun. Tyto výdaje byly vynaloženy na úhradu dodávek stavebních prací jednak hlavní stavby autobusových stání v krytých perónech, navazující parkoviště osobních automobilů, související přístupové komunikace a na úhradu dodávek moderních technologií informačního systému pro dopravce a cestující a technologie řízení a obsluhy vjezdů a výjezdů na plochy autobusového nádraží a plochy parkoviště.


Nechybí ani běžné a krátkodobé parkoviště (31. května 2019, MÚ Český Krumlov).

Jihočeský kraj teď

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

zdroj: http://www.teplarna-cb.cz/

Počasí České Budějovice - Slunečno.cz

Redakce Č.Budějovice:

203 jihocesky
Krajská redakce Vlčoun.cz:
- Filip Vlček

Kontakt na redakci:
- jihocesky@vlcoun.cz 

Chcete posílit náš tým?
Možná hledáme právě vás!
Více informací zde.

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!